Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло Каква е формата на перфектния бюст, според науката?

Каква е формата на перфектния бюст, според науката?

Каква е формата на перфектния бюст, според науката? - изображение

Идеалният бюст е на Венера Милоска

Според проучване на журнал Plastic and Reconstructive Surgery, съществува идеална форма, що се отнася до бюста.

Група от британски учени провеждат изследване измежду 1,315 души (мъже, жени и пластични хирурзи), които имат за задача да прегледат фотографии, на които са изобразени различни форми и размери на женски гърди и да изберат фаворити. Печелившите пропорции и в трите групи са 44:55 т.е. 44% от тъканта на гърдата да бъде от горната част на зърното и 55% от тъканта на гърдата – от долната. Това създава "естествена" форма, подобна на тази на известната гръцка статуя Венера Милоска.

Прекалено закръглените пълни гърди от "Спасители на плажа" вече не са предпочитани.

Въпреки че за известно време кръглите гърди - тип кълба, се смятаха за идеални сред знаменитости и порно звезди, то сега изглежда, че (за щастие) естествената форма се завръща. Изследователите Патрик Малучи от клиника Cadogan и д-р Оливие Бранфорд от Royal Free Hampstead NHS Trust твърдят:

Най-вече в Съединените американски щати, през изминалите десетилетия, пластичните хирурзи използват импланти с кръгла форма, изпълнени със салин.

Това неминуемо придава неестествена форма на гърдата, наподобяваща футболна топка (тип Памела Андерсън от "Спасители на плажа"). Препълването на горната част на гърдите се дължи на формата на импланта и липсата на разбиране за това какъв трябва да е търсеният ефект.

Ако се чудите каква е идеята зад подобно изследване, то целта му е оптимални резултати за пластичните хирурзи и помощ на жените с рак на гърдата да се чувстват максимално естествено и добре с интервенцията.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛеченияСпециалистиЛюбопитноОрганизацииМедицински изследванияЛайфстайлКлинични пътекиНовиниИсторияСнимкиЗдравни съветиАлтернативна медицинаЗдравни проблемиБотаникаХранене при...ПроизводителиИнтервютаНормативни актовеЗаведенияНаправления в медицината