Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя Изумително: Домовете ковчези в Хонконг

Изумително: Домовете ковчези в Хонконг

Изумително: Домовете ковчези в Хонконг - изображение

С близо 7.5 милиона души население и почти никаква земя Хонконг се превръща в най-скъпия жилищен пазар на планетата като създава ужасен страничен ефект, наречен "жилище ковчег". Малките апартаменти са с площ от около 1.5 до 12 квадратни метра.

тясно пространство

Около 200 000 души в Хонконг обитават подобен тип „домове“. Някои от тях са толкова тесни, че човек не може да изпъне нормално краката си. В тях хората прекарват живота си, защото не могат да си позволят да наемат или купят нормално жилище.

дом

ООН определя тези малки пространства като „обида за човешкото достойнство“. Много фотографи проявяват интерес и ходят на терен, за да заснемат малките жилища и техните обитатели. Фотографът на National Geographic Бени Лам решава да илюстрира това изявление .

дом

"Спомням си ясно деня, в който се прибрах у дома след снимки. Просто седнах и заплаках", споделя Бени. Той описва тежките и мизерни условия на живот в тези мини апартаменти.

малък апартамент

"Сигурно се чудите защо си губим времето да снимаме подобен тип хора и сме загрижени за тях. Те не са част от нашия живот. Но те са тези, които всеки ден идват в живота ви. Те са сервитьорите в ресторантите, охранителите в моловете, чистачите на улиците, през които всекидневно минавате. Единствената разлика между тях и нас са домовете им. Това е въпрос на човешко достойнство", смело заявява Бени. Той споделя още, че всички дейности от готвенето до съня се извършват в тези малки и задушаващи пространства.

домове

За да може човек да си изгради представа как изглеждат и какви хора живеят в тях, фотографът използва като пример 63 - годишния Уонг Тат Минг.

тясно пространство

Заради тежка болест, човекът не е в състояние да управлява такси и печели пари. На него му се налага да живее в жилище от 1.6 кв.м. Всеки месец той плаща 307 долара, които получава от държавни помощи.

 източник: dailymail.co.uk

 по статията работи: Илияна Стоянова

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноИсторияЗдравни съветиНовиниСоциални грижиАнкетиДиетиОрганизацииНормативни актове