Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Защо чувстваме времето сякаш лети и как да го забавим - част 2

Защо чувстваме времето сякаш лети и как да го забавим - част 2

Защо чувстваме времето сякаш лети и как да го забавим - част 2 - изображение

Нашите родители винаги са ни предупреждавали за това, но е трудно да го разберем, докато не го изпитаме от първо лице; Когато остаряваме, времето се чувства сякаш лети. Хваща ни в капана си, вероятно защото е толкова доминиращо и странно впечатление. Просто знайте, че няма да успеете да добавите допълнително време в часовника си, въпреки че ще ви кажем как работи, но може да направите живота да препуска по-бавно (в своето възприятие).

Предприемайте нови преживявания

Приемайте всяко изживяване като урок. Какво научавате

Този подход ще ви накара да растете и ще отворите ума си на нови нива - по-висок хоризонт на мислене и усещане. Колекционирането на неща няма да ви накара да чувствате толкова, колкото преживяването на нови неща.

Излизайте от комфортната си зона

Нищо никога не израства в зоната за комфорт. Трудно е да излезете от нея, но когато го направите - само тогава ще можете да растете. Не можете да имате нови преживявания, ако се криете, само защото ви кара да се чувствате комфортно.

Опитайте да казвате "ДА" по-често

Ако не сте съгласни да правите нови неща, никога няма да изпитате нови неща. Всеки път, когато вашият приятел иска да направи план, а вие откажете офертата, в крайна сметка ще се лишите от това преживяване. Подходящият ден никога няма да дойде, така че, казвайте "да" на нещата по-често.

Опитвайте нови неща

Отидете на ново място, което не сте посещавали преди. Или ако не искате да ходите далеч, просто изпробвайте новия ресторант, който току-що е отворил врати наблизо. Няма значение колко е голямо или малко, опитвайте каквото ви се изпречи на пътя.

Подарявайте си нови спомени и преживявания

Купуването на материални неща не е добра идея, това може да ви накара да се почувствате добре за кратък период от време. Но преживяванията са много по-задоволителни и траят за цял живот.

Продължавайте да учите

Изучаването на нови неща ще разшири начина, по който мислите за света. Ще се почувствате по-продуктивни и по-умни, ако четете често.

Направете промяна

Ако правите нещо по един и същ начин от много дълго време и ви се струва, че не ви върши работа - време е да превключите на нещо друго. Опитайте да промените нещата, за да направите разлика в живота си.

Четете за нови неща и опитвайте нови умения

Никога не знаете какво може да ви заинтересува или в какво можете да се окаже добри. Така че изпробвайте нови умения. Ако новите уменията не са това, което ви интересува, опитайте да четете по теми, които не сте изследвали преди.

Променете възприятието си за време

Начинът, по който виждате времето, е много важен. Ако времето не ви стига всеки ден и не можете да правите нещата, които искате да правите, променете начина, по който мислите. Начинът, по който възприемате нещата и времето е много важен. Перспективата може да промени всичко, дори и начина, по който се чувствате.

Всичко до тук бяха предложения, които да забавят възприятието ви за времето, вижте защо го чувствате сякаш лети ТУК >>>

Източник: tapoos.com

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияСнимкиХранене при...Здравни съветиСоциални грижиЛюбопитноРецептиНовиниИсторияИзследвания