Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя Заедно и след смъртта: Телата на швейцарска двойка са намерени в Алпите 75 г. след изчезването им

Заедно и след смъртта: Телата на швейцарска двойка са намерени в Алпите 75 г. след изчезването им

Заедно и след смъртта: Телата на швейцарска двойка са намерени в Алпите 75 г. след изчезването им - изображение

Замръзнали тела на швейцарска двойка са открити в Алпите след цели 75 години. Останките им са открити в топящ се ледник. Мъжът и жената са облечени в дрехи от времето на Втората световна война. Предполага се, че телата им са съхранени от ледника, заедно с вещите им.

През август 1942 г. Марселин ( 37 годишна учителка)  и Франсин  (40 годишен обущар)  изчезват безследно, след като отиват да издоят кравите си  на полето, край селото Мандолин, Югозападна Швейцария. Те така и не се завръщат.

Алпи

Семейството има  седем деца - пет сина и две дъщери – които след изчезването им са били разделени и живеят при техни роднини.

семейство

"Прекарахме целия си живот, за да ги търсим, без да спираме. През всичките тези години искахме да ги открием, за да им осигурим погребението, което те заслужават“, споделя тяхната дъщеря, която е само на 4 години, когато остава без родители (сега е на 79 г.).  "След 75 години чакане тази новина ме кара да почувствам дългочаканото спокойствие.“

Години след трагедията жената си спомня, че в този ден нейната майка за първи път отива с баща и в планината. „Тя постоянно беше бременна и трудно изкачваше височините“.

Мандолин

Телата на двойката са намерени случайно от служител , който работи на ски лифт. При огледа в тях са открити и документи за самоличност и предстои да се направи ДНК тест, за да се потвърди тяхната идентичност. Служителите, които са се заели със случая, предполагат, че семейството най-вероятно е загинало при при падане в дълбок процеп на ледника и са останали там десетилетия.

"Няма да облека черно за погребението. Бяло подхожда повече. То е символ на надеждата, която никога не загубих", казва най-малкото дете на Марселин и Франсин.

"За погребението няма да нося черни дрехи, а бели", казва най-малкото дете на двойката. Това  е символ на надеждата, която никога не изгубих в продължение на 75 години.

източник: independent.co.uk

снимки:q13fox.com; dailynews.com;edition.cnn.com

по статията работи; Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлПсихологияЛюбопитноПатологияНовиниИсторияНормативни актовеАнкетиСпециалистиБотаникаЛеченияЗдравни съветиВидеоИнтервюта