Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Дневниците на принцесите: Най- влиятелните жени в арабския свят - част 2

Дневниците на принцесите: Най- влиятелните жени в арабския свят - част 2

 Дневниците на принцесите:  Най- влиятелните жени в арабския свят - част 2  - изображение

Шейха Моза Бент Насър ал Миснед – символът на промяната

Перлите на Изтока

Тя е втората от трите съпруги на емира на Катар. Една от първите, която се осмели да се появи с открито лице. Нейната първа поява разчупи основите на правилата на Исляма. Нейно Величество е посланик на UNESCO по въпросите за основното и висшето образование. С нейния изтънчен и смел вкус тя умело съчетава в тоалетите си мюсюлманските традиции и европейския стил.

перлите на Изтока

Поведението на Моза се превърна в културна революция за Катар. То стана катализатор на основна реформа, която дава право на жените да гласуват, да карат кола и да избират свободно дрехите си. В университетите в Катар жените студентки доминират – около 60% .

Хая Бинт Ал Хюсеин – олимпийският атлет и посланик на мира

Перлите на Изтока

Тя е съпруга, майка, олимпийски атлет и посланик на мира към ООН. Тя е и единствената жена в Йордания, която има лиценз да шофира тежкотоварни камиони. Хая е съпруга на министър-председател на ОАЕ и владетел на Дубай. 

перлите на Изтока

В гимназията е известна със спортния си хъс. Печели 5 турнира по бадминтон, а по късно учи в Оксфорд политика, икономика и философия.

Когато се връща в Йордания, тя решава да се заминава с езда. Това нейно решение не е добре прието в обществото. Хората строго я осъждат, но нейният баща я подкрепя и насърчава. Той дори и купува първия кон, който се казва Скандал.

перлите на Изтока

След години Хая споделя, че едно изречение кара нейния баща да застане плътно зад нея, а именно: „ Скъпи татко, всяка една принцеса си има скандал и уверявам те, по-добре е той да дойде на четири крака, отколкото на два!“

Вижте първата част ТУК

 източник: brightside.me

 снимки:hemuslim500.com; unaoc.org; stylecraze.com

 по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИстория