Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Дневниците на принцесите: Най- влиятелните жени в арабския свят - част 1

Дневниците на принцесите: Най- влиятелните жени в арабския свят - част 1

 Дневниците на принцесите:  Най- влиятелните жени в арабския свят - част 1  - изображение

Днес някои от най-красивите жени на Изтока не са скрити зад слоеве дрехи, както повелява Исляма. Те вдъхновяват и впечатляват с поразителен външен вид, изтънчен стил и са активистки, които се борят за правата на жените ежедневно.

Рания ал Абдула - Шехерезада на Близкия изток

Перлите на Изтока

Тя е съвременната Шехерезада на Близкия изток. Към днешна дата тя е съпруга на крал Абдула, но преди него е била сгодена за друг. Една неочаквана среща и една любов от пръв поглед превръщат Рания от момиче, което работи за световни компании, в кралица на Йордания. Тя се опълчва срещу установените правила и е единствената първа дама( в ислямския свят), която не носи традиционно облекло по време на официални събития. 

перлите на изтока

Елегантна, красива с безупречен външен вид тя краси редица модни списания. В начина и на обличане тя умело комбинира йордански елементи с изтънчена линия и впечатляващи цветове в западен стил. Джорджо Армани не веднъж е споделял, че тя е неговата муза.

перлите на изтока

Рания има точна преценка и позиция по наболелите проблеми в обществото в Йордания. Тя е всеобща любимка на народа си. Благодарение на знанията си по английски и френски тя организира мероприятия и се е активен боец за развитието на образованието в Йордания. Освен това тя е и смел защитник по отношение на правата на жените.

Амера ал Тауел – Принцесата със смело сърце

Перлите на Изтока


Тя е уверена, борбена смела и безумно красива. Амера се бори, за да направи света едно по-добро място за живот. Тя показва и доказва, че човек може и трябва да живее според това, което сърцето му желае. Поради това нейно вярване принцесата отказва да носи абая (воал и черни ръкавици и чорапи).
За сметка на това, тя умело съчетава европейския стил с традиционни елементи.

перлите на Изтока

Освен с разчупения си модел стил Амера, свободно шофира кола, и дори се осмелява да се разведе със съпруга си.


Тридесет и три годишната принцеса усилено се занимава с хуманитарна дейност в цял свят. Тя е организатор на благотворителни събития, а със средствата от тях успява да построи подслон в Западна Африка, снабдява с храна ранените в Пакистан и води мисия за подпомагане на Сомалия.

перлите на изтока

Определено може да заключим, че освен ослепителна тя е и човек с остър ум и състрадателно сърце. Един боец, който вярва, че всички жени трябва да имат правото сами да избират как да живеят и да се борят, за да го постигнат.

Дина Абдулазиз ал Сауд – принцесата, която се опълчи на ислямизма

Перлите на Изтока

Тя притежава безброй модни бутици в Катар и Саудитска Арабия, а от миналата година е й главен редактор на „Vogue Arabia“. Дина притежава и бутик за либерално, спрямо обичаите на Саудитска Арабия, облекло. Наричат Дина "арабската принцеса, която се опълчи на ислямизма". И тя е такава.

перлите на Изтока


Не крие красотата си, а е дръзка и женствена. Дина изглежда в разрез с остарелите разбирания, които правят труден живота на една жена в нейната страна. Признава, че се изисква голяма смелост за това, а очевидно на принцесата не и липсва такава. А дори и да имат такава, малко жени в Саудитска Арабия биха могли да си го позволят.

перлите на Изтока

Нейна мисия е да показва и доказва на арабските жени как трябва да се живее, а не да им се налага да живеят според консервативните догми.

Вижте втората част ТУК

източник: brightside.me

снимки: zimbio.com; admediasummit.com; viola.bz; pinterest.com; sansretouches.com; wajibbaca.com; 

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИстория