Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Десетте най-малки държави в света, които не знаехте, че съществуват

Десетте най-малки държави в света, които не знаехте, че съществуват

Десетте най-малки държави в света, които не знаехте, че съществуват - изображение

Въпреки че в света има повече от 200 държави, повечето от нас са убедени, че са чували за тях най-малко веднъж. Някои държави обаче са толкова непознати и толкова малки, че повечето хора не знаят за тяхното съществуване. Освен че са малки, те също притежавам относително ниски популации, което означава, че е малко вероятно да срещнете някого от тази страна.

Ето списък от десет държави, които са толкова малки, че лесно можете да си помислите, че става дума за малък град или дори село.

Република Паулу

Площ: 459 кв.км

Популация: 21, 291 души

Република Палау е страна, състояща се от няколкостотин острова и е едно от най-забележителните места на Земята. Разполага с разнообразна флора и фауна, екзотични растения и птици. На територията на Палау се срещат около 150 вида застрашени акули. Въпреки всички тези вълнуващи атракции, най-голямата от тях е огромното й езеро, където живеят над 2 милиона медузи. Езерото притежава най-креативното име, което някога ще чуете: Езерото на медузите! Най-хубавата част е, че напълно са загубили способността си да парят, така че плуването, наред с тях е безвредно.

Ниуе

Площ: 261 кв.км.

Популация: 1, 190 души

Ниуе е голям остров, разположен в региона на Океания. Това е едно наистина живописно място, но туризмът рядко се среща; Следователно, единственият им източник на доходи е чуждестранната помощ предимно от Нова Зеландия.

Самият столичен град е малко селце с население от 600 души. Там обаче има летище и един приличен супермаркет за цялата страна.

Сейнт Китс и Невис

Площ: 261 кв. Км.

Популация: 52, 329 души

Сейнт Китс и Невис е страна, състояща се от два острова, наречени Сейнт Китс и Невис. Въпреки че районът е малък, местните жители са намерили начин да печелят - тяхната Програма за икономическо гражданство, в която всеки, който желае да стане гражданин на Сейнт Китс, трябва да инвестира 250 000 долара в местната захарна промишленост. Друг начин да станете гражданин е, ако дадено лице закупи земя на някой от двата острова, на стойност от 400 000 долара или повече.

Княжество Ривър Хът

Площ: 75 кв.км.

Популация: 30 души

Човек, на име Леонард Касли, обявява фермата си за отделна държава през 1970 г. Оттогава той произвежда паспорти за страната и своя собствена валута. Туристите често виждат бюстове на господин Касли, който си е дал титлата "Негово кралско величие" принц Леонард I на Хът. Княжество Хът не е признато от нито една страна за официална държава, но Леонард Казли е категоричен, че това е негова собствена страна.

Тувалу

Площ: 26 кв.км.

Популация: 10, 959 души

Тувалу е една от най-малките и най-бедни държави в света. Икономическото състояние на страната се е подпомогнало значително чрез разпределянето на страната на интернет домейна .tv, който компаниите купуват за своите уеб сайтове. Той генерира милиони долари годишно за Тувалу. Предполага се, че Тувалу е една от първите страни, които ще бъдат изгубени от покачващите се морски нива на океаните.

Науру

Площ: 21 кв.км

Популция: 9, 591 души

Науру е страна, която е известна с едно нещо - това е най-затлъстялата държава в света със своите 70% затлъстяване. Науру няма столица или градски транспорт, а местните хора се придвижват с личните си превозни средства. Нека кажем, че не им се налага да шофират кой знае колко, тъй като Науру разполага с Те не трябва да управляват много, тъй като в страната има само 40 км пътища.

Княжество Себорга

Площ: 4, 91 кв.км

Популация: 312 души

Княжество Себорга е микронация, която е просто село, управлявано от човек, който нарича себе си Неговата невероятност Марчело І. Той има постоянна армия от трима души, състояща се от един министър на отбраната и двама граничари.

Република Молося

Площ: 0, 055 кв.км

Популация: 7 души; 3 кучета; 1 котка и 1 заек

Република Молося е страна в Невада, САЩ и се управлява от Кевин Бау. Той обявява, че страната е независима от Съединените американски щати и установява паспорт на държавата, национален химн, знаме и валута. Тя дори има правна система, която наказва тежките престъпления със смъртно наказание.

Суверенният военен орден на Малта

Площ: 0, 0012 кв.км

Популация: 113, 500 души

Има още една малка страна в Рим, след Ватикана, това е Суверенният военен орден на Малта. Микронацията се използва като данъчен рай. Тя има трима граждани и около осемдесет хиляди доброволци. Това е единствената държава в света, в която латинският е официален език.

Сийленд 

Площ: 0, 004 кв.км

Популация: 27 души

Сийленд се намира на 10 км от брега на Великобритания. То е заявено от самопровъзгласилия се принц Регент. Това е мястото, на което е най-лесно да станете граф, барон или дори херцог, тъй като трябва да платите само няколко стотин британски лири за благородна титла.

Източник: tapoos.com

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноНовиниИсторияСоциални грижиОрганизацииНормативни актовеЗаведенияАнкети