Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Величествен айсберг се появи край бреговете на канадския остров Нюфаундленд

Величествен айсберг се появи край бреговете на канадския остров Нюфаундленд

Величествен айсберг се появи край бреговете на канадския остров Нюфаундленд - изображение

Край канадската провинция Нюфаундленд може да се натъкнете на невероятна гледка – величествен айсберг с кръгла арка. Той веднага привлича вниманието на много фотографи, които пуснаха в социалните мрежи снимки на невероятния айсберг.

величествен айсберг

Местните го кръщават "Красавеца", където стотици туристи си правят селфита или запаметяват този природен феномен. Полуостров Бонависта в канадската провинция е познат още като Алеята на айсбергите. През пролетта и началото на лятото е пълно с туристи, защото условията за наблюдение на плаващите блокове от лед са най-добри.

величествен айсберг

Това не е природен феномен, който се случва за пръв път. През изминалата година град Фериленд ( разположен на източния бряг на Нюфаундленд) бе пълен с туристи, след като в близост до бреговете му се извиси огромен айсберг. И ако това образувание представлява интерес за стотиците посетители, то се превръща в проблем за рибарите заради доближаването до брега.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: bbc.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиРецептиЛайфстайлСнимки