Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло Аяна Уилямс - маникюристката с най - дългите нокти на планетата – 5.4 м.

Аяна Уилямс - маникюристката с най - дългите нокти на планетата – 5.4 м.

Аяна Уилямс -  маникюристката с най - дългите нокти на планетата – 5.4 м. - изображение

Най - дългите нокти на човешки ръце в света са с обща дължина от близо пет метра и половина. Те са „собственост“ на маникюристката Аяна Уилямс от Хюстън, Тексас. 56-годишната жена отделя няколко часа на ден, като се грижи за тях, и признава, че е перфекционистка, когато става дума за нейните "десет бижута". Тя не е рязала ноктите си повече от 23 години и по всичко изглежда, че не възнамерява да го направи скоро.

жена


Определено този „товар“ никак не е лесен за носене, но тя признава, че е свикнала на бавното темпо, което е вследствие от огромните й нокти.

нокти

Когато готви в кухнята, Аяна се нуждае от достатъчно място, защото ноктите й се изплъзват и тя не мие ръцете си, защото те не се побират в мивката. Трудности изпитва и при обуването на панталоните си, както и при оформянето на маникюра. Признава, че и отнема около седмица за перфектно оформяне и няколко шишенца лак, за да достигне до желания ефект.

нокти

Тя поддържа ежедневно ноктите си като ги измива с антибактериален сапун и специална четка. За да растат Аяна им слага втвърдител и тънък слой от акрил.

нокти

Аяна усеща, че е уникална, а ноктите й са истинска сензация сред околните. За сметка на това семейството й ги приема за нещо нормално.

Ноктите й, всеки един, от които е малко под 60 см. са главните „виновници“ тя да бъде вписана в изданието на книгата на Гинес за 2018г.

Тя все още не може да осъзнае, че е постигнала такъв успех.

нокти

"И в най-смелите ми мечти не съм вярвала, че ще вляза в рекордите на Гинес", признава Аяна.

Тя споделя: "Искам да покажа на децата си, че всичко, което искат да постигнат е възможно. Трябва кураж, желязна дисциплина, лишения и много търпение, но всичко се постига рано или късно".

нокти

 На въпроса дали има някакви планове да премахне ноктите си в бъдеще, Аяна разкрива:
„Всяка сутрин, когато се събуждам, се питам това.

нокти

По-лесно е да се каже, отколкото да се направи, но не мога. Обичам ги. Те са 50 процента от това, което съм. Да ги изрежа би било като да изгубя крайник“, признава тя.

източник: huffingtonpost.com.au

снимки: ripleys.com; guinnessworldrecords.com; dailymail.co.uk

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлХранене при...ЛюбопитноАлт. медицинаБотаника