Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Английската кралица с корона, но без паспорт

Английската кралица с корона, но без паспорт

 Английската кралица с корона, но без паспорт - изображение

Знаем, че кралицата Елизабет II е специална. А) тя е кралицата, Б) редовно се облича с кралско облекло и корона, В) има два рождени дни ( родена е на 21 април, но всяка държава от Британската общност отбелязва рождения ден на кралицата на определен ден от май или юни).  Но защо тя няма паспорт?  От една страна тя е разпознаваема. Ако работите на летището и видите, че кралицата се разхожда с кралски одежди и корона със сигурност няма да и искате документ, удостоверяващ нейната самоличност. Но истинската причина е доста интересна.  

кралицата

Всички британски паспорти се издават от нейно величество. Следователно на самата нея не й трябва такъв документ. Другата (по-официална) причина монархът на власт да няма официална документация, е посочена на първата страница на британския паспорт, която гласи: "държавният секретар, в името на нейно величество, изисква всички, до които това се отнася, да позволят на носителя на паспорта да преминава свободно и без затруднение, и да осигурят на носителя помощ и защита в необходимите случаи".

кралицата

Тъй като Елизабет II е човекът, който ни издава паспортите, тя не се нуждае от такъв за самата себе си. Останалата част от кралското  семейство обаче, включително принц Уилям, херцогинята на Кеймбридж и съпругът й Филип ( херцог на Единбург), трябва да имат паспорти.

паспорт

Пътуването без документ за самоличност не е единствената привилегия, която кралицата притежава. Тя е освободена от наказателна отговорност и няма шофьорска книжка, поради гореспоменатата причина. Колко яко, нали?

източник: cosmopolitan.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияСнимкиЛюбопитно