Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Абсурдните въпроси, с които се сблъска един гинеколог

Абсурдните въпроси, с които се сблъска един гинеколог

Абсурдните въпроси, с които се сблъска един гинеколог - изображение

За много пациенти един от най-страшните медицински специалисти е гинекологът. Много жени се притесняват да отидат при този специалист, дори и да имат проблеми.

В САЩ броят на мъжете, работещи като гинеколози, намалява много бързо, защото жените се чувстват неудобно да показват вагината си пред мъже.

Те имат толкова много въпроси, които биха искали да зададат, но се оказва, че са твърде срамежливи. Ето кои са най-належащите и интересни въпроси и, разбира се, отговорите.

Популярен въпрос към мъж гинеколог: Какво търсите в една жена?

Извън личността, най-важното е интелигентността. 

Защо гинекологът напуска стаята, докато се събличате?

За да ви даде  изолацията, от която се нуждаете. Актът на обличане и събличане пред непознат може да е притеснителен за различните хора. За някои е по-интимен, отколкото просто да изложите гениталиите си пред специалиста.

Как вашата работа влияе на личния ви живот?

Гледам гениталиите на жените не защото искам, а защото това е моята работа.

Може ли да се забременее от водата в басейна?

Разбира се, че не. Нещо повече, няма начин да се заразите от това, че сте били в басейн, дори и да използвате мръсна кърпа.

Възможно ли е да загубя девствеността си заради тампон?

Да. При някои жени девствената ципа е по-широка от другите. Ако е широка, има шанс да загубите девствеността си вследствие на тампона, но вероятността е малка.

Възможно ли е раждане у дома с видеоклипове в YouTube?

Това се нарича безвъзмездно раждане и лекарите смятат, че това е наистина странно. Има хора, които се интересуват от това по някаква причина, четат нещо онлайн, в наръчници, и може би дори раждат успешно. Но след това те започват да насърчават всички останали да правят същото. Това е опасно и напълно ненужно.

Дали раждането е болезнено?

То е. Много. Но на първо място, всичко зависи от това как се отнасяте към него. В началото на раждането има контракции, които траят около 10 секунди, на всеки 10 минути. Така че, имате 10-секундно свиване и след това имате 10 минути или да запазите спокойствие и да слушате Моцарт или да се изплашите и да викате: “О, момче! Страданието ще започне точно сега! ”Има дори нещо, което се нарича раждане с хипноза. Това е, когато жените се опитват да почувстват радост, когато имат контракции. Това всъщност е доста рационално, защото всяка контракция ви приближава до бебето ви. И жените не умират по време на раждане заради болката.

Само жените ли имат менопауза?

Понякога мъжете дори могат да имат някои от знаци на менопауза. Но на физиологично ниво, само жените имат менопауза, но мъжете могат да преминат през психологически преход. Жените губят репродуктивната си функция. Разбира се, през този период дамите се нуждаят от медицинска помощ.

Защо да отидем при гинеколог, ако се чувстваме добре?

Шийката на матката няма никакви рецептори за болка, така че само лекарският преглед може да ви помогне да разберете дали има проблем или не. Друго нещо: ракът при жените е много бърз и много прогресиращ.

Какво бихте попитали вашия гинеколог?

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съвети