Начало Лайфстайл Интимно Езикът на тялото 9 женски черти, които карат мъжете да губят ума си

9 женски черти, които карат мъжете да губят ума си

9 женски черти, които карат мъжете да губят ума си  - изображение

Ако попитате мъж, какво е първото нещо, на което обръща внимание, когато става дума за външен вид на жена, вероятно е отговорите му да са: гърдите, бедрата или усмивката. Всъщност навикът да мислиш, че големите гърди са приоритет, е само стереотип. Всъщност други са частите от женското тяло, които привличат противоположния пол, и този факт е доказан от много изследователи. Освен това тази привлекателност не произлиза от простото повърхностно възприемане, а от дълбоките биологични процеси.

Разберете с нас кои са 9-те женски черти, които карат мъжете да губят ума си. 

Дълга коса

дами с дълга коса

Според изследването, мъжете предпочитат жени с дълга, плътна и блестяща коса. Представителите на мъжкия пол подсъзнателно считат това за показател за добро здраве, енергия и дори признак за плодородие.

Учените казват, че един от показателите за добро здраве е физическата привлекателност, а другият е косата. Здравите жени винаги имат блестяща коса.

Така че е добре да мислите два пъти, преди да решите да скъсите косата си. Ако се чувствате по-добре и по-привлекателни с къса коса, бъдете достатъчно смели, за да направите прическата, която искате и не разчитайте на мнението на околните. Винаги може да има изключения от правилото.

Специална миризма

Повечето от нас знаят за феромоните - "химически сигнали", излъчвани от нашето тяло. Но малцина от нас биха предположили, че  те са подсъзнателно използвани от хората, за да определят най-генетично съвместимия партньор.

Изследванията показват, че феромоните разкриват разнообразна информация за човек, включително тази, която се отнася до здравето на имунната им система. Ето защо мъжете са способни да определят жените с най-добрата имунна система с помощта на миризмата си. Тя работи по следния начин: жените могат да определят нивото на тестостерона в човек според феромоните. Всички тези умения са необходими за възпроизводството на здрави потомци в бъдеще.

Симетрия на лицето

симетрия на лицето

Симетрията на лицето има голямо значение при определяне на привлекателността на жените. Тя дори може да бъде изчислена с помощта на няколко трика. Мъжете обръщат внимание на тези критерии подсъзнателно, защото тези особености на лицето са знак за добри гени. Асиметрията, напротив, се свързва с лошо здраве, лоши гени и дори аномалии в репродуктивните органи.

Дори дивите животни обръщат внимание на симетрията. Например женските лястовици предпочитат мъжки лястовици, които имат симетрични опашки, защото това е знак за добра генетика.

Дълги ръце

дълги ръце

Това е един от физическите атрибути, които имате или не. Но е интересно да се знае, че хората намират дългите ръце по-привлекателни от дългата крака.

В изследване, проведено от учени от Университета в Нов Южен Уелс, група мъже гледат видеоклипове на 96 жени на възраст между 20 и 49 години. След като изгледат видеоклипа, те са помолени да класират жените, които са наблюдавали.  Резултатите показват, че жените с дълги ръце се класифицират като по-привлекателни всеки път. Размерите на бедрата и талията също се оказват важни, заедно с теглото и възрастта им. В същото време дължината на краката им, която много жени смятат, че е важна, не оказва значително влияние върху оценката.

Гъвкавост на гръбначния стълб

гъвкавост на гръбначния стълб

Не е тайна, че мъжете харесват женските форми. Все пак, по-отблизо този въпрос доказва, че всичко всъщност не е толкова просто. В действителност, апетитни фигури са тези, които се появяват в резултат на известно огъване на талията, а не тези, които се появяват поради наднорменото тегло.

Психологът Дейвид Люис провежда 2 експеримента. Първата група мъже имаха за задача да оценят привлекателността на жените в снимките, чиито форми бяха променени в областта на талията с помощта на цифровите технологии (показаха се различни ъгли на огъване). Мъжете смятаха, че огъня, която има ъгъл от 45 градуса, е най-атрактивната. Във втория тест ученият решават да разберат дали изследователите предпочитат тази опция, защото правят гърдите да изглеждат по-изпъкнали или красотата да се крие в самото огъване. Този тест показва, че самото огъване привлича мъжете, а размерът на гърба, в този случай няма значение.

Червен цвят

В изследвания е доказано, че определена реакция на мъжете към червения цвят също може да бъде програмирана биологично. Това се доказва от факта, че същото нещо работи в животинския свят, където този цвят обикновено сигнализира готовността за чифтосване.

При много нечовешки примати червеният цвят увеличава привличането на мъжките към женските. В 5 експеримента авторите показват паралелен ефект при хората. "Авторите също така разбраха, че като правило мъжете дори не подозират, че този цвят ги засяга. Също така учените са успели да разберат, че червеният цвят не засяга възприемането на жените от други жени.

Коефициент 7:10

звездни дами

Един от най-популярните физически атрибути, н които хората обръщат внимание са широките бедра. Според учените мъжете предпочитат съотношението 7:10 на талията и бедрата, защото се считат за идеални за раждане. 

Разбира се, мъжете не разбират непременно или признават, че търсят точно това съотношение. Всъщност много малко хора разбират, че подсъзнателно предпочитат жените, които са способни да произвеждат здрави потомци, тъй като това са всички подсъзнателни процеси. В същото време не можем да отхвърлим ролята на инстинктите в този процес, тъй като те са научно доказани.

Редактор: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиНовиниЛюбопитноПсихологияСпортТестовеСоциални грижиХранене при...Алт. медицинаПатологияФизиологияИсторияАнкетиОрганизацииРецептиКлинични пътекиНормативни актовеДиетиЛеченияСпециалистиБотаника