Начало Лайфстайл Интимно Езикът на тялото 9 видове усмивки – разгадани

9 видове усмивки – разгадани

9 видове усмивки – разгадани - изображение

Човешките същества могат да разпознаят усмивка от повече от 90 метра разстояние (почти по дължината на футболно игрище). Това е еволюционна черта, разработена за идентифициране на приятел от врага. Но зад една усмивка могат да се крият различни чувства, които ще се опитаме да дешифрираме.

Ако усмивката на приятел или колега ви обърка, не търсете повече. Тази статия ще ви помогне да разпознаете и разберете основния мотив зад най-популярните типове усмивки, които са идентифицирани въз основа на изследване, проведено от невролога Дюшен Дьо Булон.

Усмивка със затворени устни

усмивка със затворени устни

Това е предпочитаната усмивка на политиците - човекът знае нещо важно за вас, но няма намерение да споделя тайната си. Тази усмивка е доста лесна за идентифициране, тъй като тя е подобна на чувството, което тя изобразява. Можете да видите усмивката, но не и зъбите.

Леко изкривена усмивка

леко изкривена усмивка

Когато някой е объркан, той го показва с усмивка. 

Принудителна усмивка

принудителна усмивка

Има дни, когато нямате никакво настроение за усмивка, но ситуацията изисква да представите усмихнато лице. Например когато някой разкаже не смешна шега, можем поне да се усмихнем, ако не изпаднем в див смях.

Бездушната усмивка, която следва е принудителната. Докато устните ви се опитват да изглеждат щастливи и усмихнати - широко отворени, очите ви издават – те не се смеят, а веждите са повдигнати нагоре.

Истинска усмивка

истинска усмивка

Широката усмивка и бръчките около очите ви са индикатори за искрена усмивка. Тази усмивка също е заразна, прави и всички щастливи.

Подигравателна усмивка

подигравателна усмивка

Тази усмивка ни напомня на Драко Малфой ( герой от "Хари Потър") - подигравателна. При нея краищата на устните са леко извити нагоре, но в очите се чете омраза и неприязън. Винаги бихте познали тази усмивка. Това определено е предпочитана усмивка на нарцистичните личности.

Самодоволна усмивка

самодоволна усмивка

Когато устните са притиснати плътно и едната страна е по-повдигната от другата, това е много сложна усмивка, която трябва да дешифрираме. В зависимост от ситуацията и лицето може да е признак на арогантност или удовлетворение. Тя може да бъде използвана и по време на флирт.

Усмивка с отворена уста

усмивка с отворена уста

Това е перфектната усмивка за професионални снимки или селфи. Тя е малко странна за ежедневието, ако я използвате постоянно. Но няма никакво съмнение, че тази усмивка показва прекомерно щастие.

Флиртуваща усмивка

 флиртуваща усмивка

Тази усмивка, макар и много подобна на самодоволната, с изключение на това, че устните могат да бъдат ухапани или облизани, е много привлекателна. Това е невероятно мистериозно, секси и привлекателно. 

Усмивката на стюардеса

усмивка на стюардеса

Докато устните се отварят, опитвайки се да се усмихват и да покажат бели и перфектни зъби, очите им остават безизразни и твърди. Тази усмивка не изразява никаква емоция и показва, че тя е фалшива.

  • Усмивката на Ан Хатауей бе избрана за най-добрата женска усмивка на знаменитости в анкета, проведена от дигиталната медийна компания Ranker. Коя усмивка на знаменитост най-много ви харесва? Можете ли да разпознаете техния тип усмивка? Кажете ни в коментарите.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Снимки: independent.ie

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиЛюбопитно