Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 8 природни аномалии, които учените не могат да обяснят

8 природни аномалии, които учените не могат да обяснят

8 природни аномалии, които учените не могат да обяснят - изображение

Нашата планета никога не спира да ни изненадва и вдъхновява. Някъде там зад ъгъла ни очаква нещо, което ще накара дори най-големите скептици да повярват в чудесата. Вижте 8 невероятни места, обвити в мистерия.

Гравитационните хълмове, Индия

Гравитационни хълмове, Индия

Ако паркирате колата си в подножието на хълма и я изключите от скорост, тя ще започне да се изкачва нагоре по хълма, сякаш някаква невидима сила я придърпва нагоре. Засега не съществува задоволително обяснение на този феномен, но някои смятат, че тази илюзия се създава от гравитационния хълм.

Долмените, които се откриват в Корея, Индия, Русия, България и т. н.

Долмени

Тези масивни каменни структури се откриват в различни държави навсякъде по света. Според археолозите те представляват гробници или древни храмове. Долмените разстройват механизма на часовниците и карат други уреди да се държат странно.

Водопадите на вечния пламък, САЩ

Водопадите на вечния пламък

Този водопад е създаден от самата природа. Според учените от пукнатини в скалите се отделя природен газ. Понякога пламъкът загасва и трябва да бъде запален отново. Съществува вярване, че който го запали, ще бъде възнаграден със съкровище.

Крепостта Франгокастело, Гърция

Франгокастело

На остров Крит е документиран единствения времеви мираж в света. Всяка година в края на май сенки на въоръжени войници и конници излизат от манастира на Св. Харалампи и тръгват към Франгокастело. Феноменът се наблюдава рано сутрин, когато морето е тихо и влажността е висока, и продължава около 10 минути. Немските сили, които били окупирали тези земи по време на Втората световна война, почти полудели от страх и започнали да стрелят по миража.

Чешките катакомби, Чехия

Чешките катакомби

Легендите разказват, че от Чешките катакомби се носи музика от орган. През 1996 г. учени ги документирали. Подземният проход е дълбок 9 м и не разполага с нито едно помещение, в което може да се побере орган. Очевидците били прегледани от психолози, за да се изключи възможността за масова халюцинация. Основната сензация на това място обаче си остава светещият коридор. В пробите, взети от мястото, няма никакви следи от фосфор. На пръв поглед в коридора няма нищо необичайно, но скоро той започва да излъчва червеникаво-оранжево сияние.

Каменната гора, Китай

Каменната гора

Вероятно това е едно от най-големите чудеса на тази азиатска страна. Каменната гора се е появила преди повече от 200 милиона години. Преди това там имало море и дебелите слоеве варовик оформили огромните структури. Тектоничните движения изкарали каменните формирования на повърхността. В подземната част от гората се намира пещерата Кифенг, която е същинско чудо на природата: от август до ноември на всеки 30 минути една подземна река създава водовъртеж, който продължава само няколко минути, след което се разпада бързо.

Реката с пет цвята, Канада

Реката с пет цвята

През по-голямата част от годината тази река е като всяка друга, но през лятото се превръща в многоцветно платно. Уникални водорасли оцветяват водите на реката в червено, розово, синьо, зелено и жълто. Според легендите под каскадата от водопади лежи съкровището La Mojannnna /Майката на Водата/.

Кървавите водопади, Антарктида

Кървавите водопади, Антарктида

Този кърваво-червен водопад не замръзва дори при -10 градуса Целзий. Предполага се, че ледникът е един от най-студените, в които има течаща вода. Група учени от Харвардския университет доказали, че в кървавото езеро има микроби, които причиняват този невероятен природен феномен.

източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлПсихологияСнимкиЗдравни съветиНовиниАлт. медицинаХранене при...История