Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 7 продукта, които са с различно приложение от днешното

7 продукта, които са с различно приложение от днешното

7 продукта, които са с различно приложение от днешното - изображение

Всеки ден ставаме свидетели на появата на нови изобретения. Вярвате или не, много предмети или вещи са създадени първоначално за някаква друга цел, различна от днешната.

Представяме ви 8 продукта, които в началото не са използвани за това, за което са приложими към днешна дата.


Пейсмейкъри

пейсмейкъри

Пейсмейкърите имат огромно значение в медицината, като помагат за лечение на хора със сърдечни заболявания. Първоначално те не са били нищо повече от обикновени записващи устройства, върху които изобретателите са експериментирали. Други приложения за тях са открити по-късно.

Котекс

котекс

Първоначално Котекс служат за военни превръзки. Медицинските сестри ги използват по време на войната, за да спрат обилното кървене, както и да абсорбират влагата от раните. Днес те се използват като дамски превръзки и тампони.

Кърпички

Kleenex

Били ли сте едно от онези деца, които са наблюдавали как майките им изпозлват тонове колдкрем? В онези дни това е един от основните елементи от разкрасителните режими на жените, затова не е изненадващо, че Кleenex иска да се възползва, създавайки специални кърпички за този крем. Но с отминаването на модата и рекламите и целите се променят - създават се мокри и сухи кърпички, които може да си закупите от хипермаркетите.

 

Мехурчета

мехурчета

Инженерът Ал Филдинг и изобретателят Марк Чавенс първоначално се опитват да направят тапет, но в крайна сметка се стига до създаването на любимите ни и същевременно дразнещи мехурчета.


Вода за уста Listerine

вода за уста

Вярвате или не, течността Listerine е изобретена преди около 135 години и първоначално антисептичните й свойства са използвани в медицински кабинети като почистващ препарат за медицински инструменти и като антисептик.

Кока-кола

кока кола

Кока-кола като лекарсто? Ще си кажете, че това е невъзможно... Вероятно мислите така, защото не сте били родени, когато е измислена любимата ви напитка. Първоначално тя е създадена като лекарство, което да облекчи зависимостта към морфина, безпокойството и да лекува главоболието.


Тирбушон

тирбушон

Тирбушонът може да се намери в почти всяка кухня. Едва ли може да си представите, че в миналото е представлявал тежък инструмент за премахване на куршуми от раните на войниците.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниСнимкиЛюбопитноНормативни актовеПроизводителиХранене при...РецептиЛайфстайлИсторияЗдравни съветиСпециалистиБотаника