Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло 7 неща, които могат да променят цвета на очите ви - част 2

7 неща, които могат да променят цвета на очите ви - част 2

7 неща, които могат да променят цвета на очите ви - част 2 - изображение

Независимо дали имате кафяви или сини очи, вероятно сте се чудили как бихте изглеждали със зелени очи, например. Но много малко от нас знаят, че има редица фактори, включително храна и емоции, които могат да променят цвета на нашите очи.

Ето някои интересни факти за това как и защо човек може да промени цвета на очите си.

Гримът и дрехите 

жени

Жените имат магически инструменти, които могат да използват, за да променят цвета на очите си и да ги направят по-интензивни и това са грим, дрехи, цвят на косата и аксесоари. Дамите с кафяви очи могат да използват златни, розови и ярко зелени дрехи, за да направят очите си по-светли.

Докато сините очи и зелените очи могат да засилят интензивността на своя цвят с помощта на тюркоаз, смарагд и синьо. Неутралните като бели, сиви и черни цветове могат да помогнат да подчертаете естествения си цвят на очите.

Слънчева светлина и място на пребиваване

мъже

Кафявите очи са най-често срещаният цвят на Земята, 70% от населението на планетата ги имат и можете да ги намерите на всички континенти от Австралия до Северна Америка. В някои региони процентът на хората с кафяви очи достига 95%, както в Азия, Близкия изток, Южна Америка, Южна Европа и Океания. В САЩ 50% от населението има кафяви очи.

Сините очи са по-често срещани в Северна Европа: Естония, Дания, Финландия - 85%, Германия - 75%, Великобритания - 50%. Понякога този цвят може да се открие сред хората в Близкия изток.

Изследователи по генетика от университета в Копенхаген откриват, че сините очи са резултат от мутация, която се е случила преди около 6-10 хиляди години. Доктор Ейберг споменава, че първоначално всеки има кафяви очи, но мутацията намалява производството на меланин. Учените предполагат, че това се случва първо в районите на северозапад от Черно море.

Само 2% от населението на планетата има зелени очи. Този оттенък се формира поради умереното съдържание на меланин и комбинация от жълто-кафяви пигменти. Зелените очи са най-често срещани в Испания, Ирландия, Русия, Бразилия, Исландия и Пакистан. 

Лазерна технология

око

През 2011 г. д-р Грег Хоумър разработва лазерна технология, която може да променя цвета на очите. С помощта на лазер, клетките на меланините се унищожават, правейки ирисите по-светли. Това означава, че хората с кафяви очи могат да имат сини очи или сиви очи.

Процедурата продължава само 20 секунди, а крайният резултат става видим за 2-4 седмици. 

Хора с цвят на очите хамелеон

око

Някои хора имат очи, които могат да променят цвета си. Въпреки че този феномен все още не е проучен задълбочено, всички учени все още се съгласяват, че това не е болест, а уникална особеност, която имат само няколко души. Обикновено хората със зелено-сини или лешникови очи имат хамелеонен цвят на очите. Медицинските лекари не са открили никакви проблеми сред тези хора и този "дар" не може да бъде наследен.

Според изследванията, последователната промяна на цвета на очите е свързана с процесите в нервната и ендокринната система и количеството меланин. Очите хамелеон реагират на стрес, романтични чувства и умора, тяхната промяна може да бъде свързана и с околната среда и с изменението на климата. Психолозите казват, че тези хора понякога са непредвидими и злонамерени.

Вижте първа част на статията ТУК

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлХранене при...Здравни съветиЛюбопитноСнимкиНовиниПсихологияОрганизацииНормативни актовеАптекиФизиологияПроизводителиСпециалистиЗаведенияИсторияСпортИзследванияАлт. медицинаЛеченияБотаникаКлинични пътеки