Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло 7 неща, които могат да променят цвета на очите ви - част 1

7 неща, които могат да променят цвета на очите ви - част 1

7 неща, които могат да променят цвета на очите ви - част 1 - изображение

Независимо дали имате кафяви или сини очи, вероятно сте се чудили как бихте изглеждали със зелени очи, например. Но много малко от нас знаят, че има редица фактори, включително храна и емоции, които могат да променят цвета на нашите очи.

Ето някои интересни факти за това как и защо човек може да промени цвета на очите си.

Настроение

Роуз и Джак

Ярките емоции са известен шок за нашето тяло. Когато сме радостни, честотата на сърдечния ритъм се променя, дишането ни се затруднява, но цветът на очите също се променя. Той може да стане по-интензивен, понякога по-тъмен.

Меланин и възраст

меланин и възраст

Ако бебето е родено със сини очи, може да бъдете изненадани по-късно. Тайната на сините очи, която също се нарича "ефектът на небето", е в ниското съдържание на меланин в ирисите, които разпръскват светлина и разкриват още по-ярки, синьо подобни цветове. Цветът на очите на много бебета на възраст 3-18 месеца може да стане по-тъмен, ако количеството меланоцити в ирисите им стане по-голямо.

Хората, които живеят в планинските райони често се раждат със сини очи, които по-късно се трансформират в светлокафяви, но най-вече зависи от цвета на очите на техните родители. Понякога крайният цвят не се установява до 12-годишна възраст.

Но бебетата, които са родени с кафяви очи, не се променят и поддържат този цвят на очите до края на живота си. Поради високото съдържание на меланин, външният слой на ириса абсорбира и отразява светлината, което води до кафяв цвят.

Въпреки че хората с тъмни очи страдат от очни заболявания по-рядко, те все още трябва да носят слънчеви очила. Според изследванията, проведени в Чешката република, хората с кафяви очи обикновено се възприемат като по-надеждни.

Диета със сурова храна и детоксикация

очи

В алтернативната медицина съществува теория, която свързва цвета на очите и здравето на вътрешните органи - иридология, но все още няма достатъчно доказателства, и тя се смята за псевдонаучна. Но д-р Робърт Морс, експерт по здравеопазването, който има четвърт милион пациенти, вярва, че многото плодове и зеленчуци във вашата диета могат да променят цвета на очите ви и той дори създава серия от видеоклипове, посветени на неговото изследване.

Снимките по-горе показват момиче, което е веган в продължение на 6 години. Можете да видите как нейната диета е променила цвета на очите и. Според д-р Морс, високата концентрация на жълти оттенъци означава голям брой токсини. Тя успява да подобри работата на храносмилателната система и наблюдава как цветът на очите й се променя от зелено-кафяво в по-светло и по-интензивно зелено.

Морс споделя, че пигментът на всеки човек е уникален и изисква индивидуален анализ. Той вярва, че спанакът помага да се поддържат очите младежки и ярки, медът може да придаде топли нюанси, а морските дарове могат да направят цвета по-интензивен. Другите храни, които могат да засегнат цвета на очите, са зехтин, лук и ядки.

Вижте втора част на статията ТУК

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлХранене при...ЛюбопитноНовиниСнимкиПсихологияСпортСпециалистиНормативни актовеОрганизацииАптекиФизиологияПроизводителиЗаведенияИсторияЛеченияАлт. медицинаКлинични пътекиИзследванияБотаника