Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс 7 знака, че си имате работа с ревнивец

7 знака, че си имате работа с ревнивец

7 знака, че си имате работа с ревнивец - изображение

Трудно е да се изгради силна връзка, ако партньорът ви често е негативен и ви няма доверие. Трябва умело да разпознавате още началните знаци на ревността и контрола, за да не инвестирате твърде много време в подобна непродуктивна връзка. Ако забележите някои от тези 7 знака в партньора си, то по-добре е да търсите нов.

Не ви звъни, пише или отговаря, когато сте с приятелки

Това е неговият начин да ви покаже, че не одобрява да прекарвате времето си с други хора. Ако той не е щастлив, то и вие не трябва да бъдете. Но това негово поведение в един момент ще започне да ви натоварва твърде много в емоционален аспект. На никого не би му било приятно да бъде игнориран или съден, защото е решил да се позабавлява.

Не би признал, че ревнува и ще задържа истинските си чувства

Понякога ще отказва интимности с вас, особено когато сте се карали. Чувството е, че сякаш плащате двойно за неговия начин на поведение. Той никога няма да приеме себе си за виновен, а винаги ще осъжда вас. Ако ви обича истински, надали ще ви кара да се чувствате така.

Измисля оправдания, за да не ви извежда навън

Не би поискал да ви води някъде, където може би ще привлечете вниманието на хората. Но щом той не иска да прави нещо с вас, то правете го сами. Не го оставяйте да ви дърпа назад или да ви кара да чувствате вина, че искате да вършите неща, които просто ви правят щастливи. Вие сами трябва да решавате кое е най-добро за вашия живот.

Иска да контролира настроенията и на двама ви

Със сигурност той се опитва да направлява всяка част от съвместния ви живот, дори и настроенията. Когато той е в приповдигнато настроение, ще очаква това и от вас. А в случай, че се чувства зле, със сигурност ще накара и вас да се почувствате така.

Ще отказва позитивното ви влияние

Със сигурност в съвместния ви живот има случаи, в които вие предлагате разходка в близкия парк или по плажа, а той ви отказва, искайки да си стои вкъщи по бельо и да гледа футбол. "Кому е нужно забавление днес" – може би си мисли той.

Вие може да се молите за него, да го обгръщате от позитивни мисли, фрази и пр., но той няма да се промени. Щом е такъв и сам не вижда негативите си, това значи, че се наслаждава на живота, който води.

Опитва се да поражда ревност и у вас

Обръща внимание на други жени. Нарочно ги заглежда, флиртува с тях, а дори може и да се случи да ги добави към приятелите си в социалната мрежа. На вас това, разбира се, не ви е позволено.

Ако покажете дори малко ревност, той ще избухне. Но за него това ще бъдат нормални отношения за една връзка.

Обвинява ви за случки в миналото

Със сигурност ще си го позволява и пред приятелите, колегите или семейството ви. Тези действия са породени от собствената му несигурност. И обсъждайки вашето минало, той се поставя в ситуацията на обвиняващия, за да избегне всъщност разговора за себе си.

Ако вашият партньор ви обича истински, не би ви накарал да съжалявате за нищо в миналото си, тъй като именно то ви е довело до настоящата връзка.

Откривате ли повече от една прилика с приятеля си? По-добре обмислете дали имате нужда от подобен негативизъм в живота си. А дори сега той да е понисим, с времето поведението му ще се влошава.
Понякога е по-добре да избереш да обичаш себе си пред всичко друго.

 

Редактор: Милена Минчева

Източник: powerofpositivity.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиПсихологияЛайфстайлСпортНовини