6 храни, които да избягвате да поднасяте на сватба
Вкусните и изискани ястия са един от най-важните елементи от всяко сватбено тържество, но ако ордьоврите и предястията доведат до лош дъх, стомашни проблеми или изцапани дрехи, гостите ще останат с лоши спомени от кетъринга на събитието.
Представяме ви 6 храни, които да избягвате да поднасяте на сватбата си.
Кой не обича ребра с барбекю сос, пилешки крилца или спагети с доматен сос? Тези ястия със сигурност ще се харесат на гостите, но не са най-умният избор за тези, носещи скъпи и официални дрехи. За да избегнете оплаквания от близки и роднини за множеството петна и цената за химическото чистене, изберете храни, за които е по-малко вероятно да опустошат дрехите на гостите.
Чесънът, лукът и рибата тон са известни причинители на лош дъх. Освен ако не искате гостите на сватбата ви отчаяно да търсят дъвки, заложете на ястия, които не съдържат тези съставки. Ако държите изключително много да включите една от тези храни, може да промените малко рецептата, като предоставите карамелизиран вместо суров лук.
Все повече и повече хора страдат от непоносимости или алергии към определени храни. Препоръчително е да не поднасяте ястия на сватбеното си тържество, съдържащи едни от най-често срещаните алергени като ядки, яйца и миди. Помислете предварително за избора на съставки, тъй като със сигурност няма да искате някои от гостите ви да страдат от стомашни проблеми или дори да се наложи да посетят центъра за спешна медицинска помощ. Ако все пак решите да поднасяте ястия, съдържащи най-често срещаните алергени, е задължително да подготвите карти за менюто, поясняващи всички съставки.
Както всеки любител на сирене може да потвърди, млечните продукти могат да предизвикат редица стомашни проблеми. Така че е препоръчително булката и младоженецът да се замислят, дали ще е добре да сервират на гостите си ястия с много сметана, масло или мляко.
Докато младото семейство може да харесва пикантната храна, гостите може да не са толкова големи фенове на лютивото. Желателно е да се подсигури, че ястията са поносимо пикантни. Друг вариант е менюто да включва както лютиви, така и нормални варианти на блюдата.
Стридите, суровото месо или рибата се считат от някои за деликатеси. Тези съставки могат да предизвикат хранително отравяне, когато не са приготвени правилно. Затова е препоръчително да се избягват ястия като бифтек тартар, рохки яйца и други потенциално опасни храни на сватбеното тържество.
По статията работи: Нора Маркова
Източник: hellogiggles.com
Снимки: unsplash.com; canva.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КРАДЕЦЪТ НА ЦЕЛУВКИ - Л. ДЖ. ШЕН - СИЕЛА
СКЪПО ТЪПО ДНЕВНИЧЕ НИКОГА НЕ ПОДЦЕНЯВАЙ ГЛУПОСТТА СИ - книга 7 - ДЖИМ БЕНТЪН - ХЕРМЕС
ЕДНА ФРЕНСКА СВАТБА - ХАНА ТЪНИКЛИФ - СИЕЛА
СВАТБАТА - ПРАЗНИК НА ПРАЗНИЦИТЕ В БЪЛГАРСКИЯ СЕМЕЕН КАЛЕНДАР - ЛИЛИЯ СТАРЕВА - ХЕРМЕС
НовЛАКТАНА БИО БЕЗМЛЕЧНА КАША С ЦАРЕВИЦА И МОРКОВ от 4 месец 175 гр.
АМИКС МР. ПОПЪРС ОВЕСЕНИ ЯДКИ 1000 гр.
СТАТИЯТА е свързана към
- Аз и моето семейство
- Семейни ритуали и традиции
- 20 продукта, които могат да понижат нивото на холестерола
- Методи за лечение на анорексия
- Регулация на слюноотделянето
- Секреция на стомашен сок
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Консумирайте тези 8 храни при раздразнен стомах
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
- Хранене през тръба
- 15 продукта, които едновременно подпомагат отслабването и засищат
- Избягване на киселинни храни
Коментари към 6 храни, които да избягвате да поднасяте на сватба