Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 50 промени в начина ви на живот за повече щастие и здраве – част 1

50 промени в начина ви на живот за повече щастие и здраве – част 1

50 промени в начина ви на живот за повече щастие и здраве – част 1 - изображение

Няма да губим време в празни приказки. Направо ще ви дадем списък с неща, които са полезни за вашето щастие и здраве. Няма какво да чакате, изберете си какво да добавите в начина си на живот още днес!

1. Пийте повече вода. Ако искате нещо газирано, опитайте ароматизирана газирана вода. Ако не обичате чиста вода, овкусявайте я с плодове и / или билки.

2. Не пропускайте закуската. Така ще избегнете ниските нива на енергия и склонността да се храните нездравословно по-късно през деня. Не е нужно закуската да бъде обилна, може да се спрете на нещо здравословно като овесени ядки или смути.

3. Хапвайте горски плодове/ягоди/боровинки/малини и бадеми. Вашите нокти и коса ще ви върнат услугата!

4. Приемайте Омега-3. Омега-3 мастните киселини доказано подобряват настроението и облекчават депресията. Множество изследвания свързват тревожността и други разстройства на настроението с ниски нива на омега-3 мазнини в кръвта. Недостатъчният прием на омега-3 се свързва също с неправилното функциониране на серотонина и допамина. Бонус? Ако страдате от тежък ПМС и това ви кара да яхвате метлата, омега-3 ще върши чудеса. ;)

5. Пийте билков чай. Създайте си навик да се наслаждавате на чаша чай – дори да е 5-10 минутки сутрин или вечер. Ментата и листата от малина са чудесен избор.

6. Опитайте се да вмъквате нещо зелено и здравословно в диетата си най-малко веднъж на ден. Така ще добавите повече зеленчуци в менюто си.

7. Винаги имайте нещо здравословно за хапване под ръка.

8. Ставайте от бюрото си най-малко веднъж на всеки час по време на работа. Разходете се из офиса, протегнете се лекичко.

9. Яжте бавно.

10. Никога не пазарувайте храна гладни. Не е нужно да обясняваме защо, нали? :)

11. Смейте се често. Никога не подценявайте силата на едно добро комедийно предаване или филм, особено когато имате лош ден.

12. Прeвърнете благодарността във ваша практика. Преди да заспите, помислете за най-хубавото нещо, което Ви се е случило през този ден и благодарете за него. Повярвайте, има много хубави неща, които ни се случват в най-обикновени дни, просто не им обръщаме внимание.

13. Бъдете мили. Винаги. Независимо от обстоятелствата.

14. Създайте си сутрешни ритуали, които да очаквате с нетърпение всеки ден.

15. Ползвайте стълбите. Паркирайте по-далеч от вратата.

16. Прекарвайте време в природата. Правете дълги разходки.

17. Ставайте рано. Помислете за това, което бихте могли да правите с допълнителни 10 минути всяка сутрин? Дори само това да не излизате на бегом от вкъщи си струва усилията.

18. Редовно правете нещо хубаво за останалите. Нищо не е по-хубаво от това да знаете, че сте поставили усмивка на нечие лице.

19. Превърнете грижата за себе си в ежедневна практика. 

20. Използвайте етерични масла за освежаване на въздуха - те ще ви помогнат да се отпуснете и успокоите.

21. Никога не пишете и изпращате имейли, или текстови съобщения, когато сте ядосани. Ако сте бесни на някого, можете да изпуснете яда си, като му напишете съобщение, но вместо да го изпратите, изтрийте го, когато гневът ви си отиде.

22. Не забравяйте да рециклирате.

23. Не се оплаквайте. Особено, когато става дума за неща, които са извън вашия контрол.

24. Спрете да чакате. Не прекарвайте живота си в очакване на петъка, лятото, любовта. "Точно сега" е всичко, което някога ще имате.

25. Бъдете осъзнати.

Източник: thirteenthoughts.com

Снимка: skift.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиСпортЛеченияЛюбопитноПсихологияЗдравни съветиСоциални грижиНовини