Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 5 щури идеи, които само безразсъдните хора могат да приложат

5 щури идеи, които само безразсъдните хора могат да приложат

5 щури идеи, които само безразсъдните хора могат да приложат  - изображение

Никой не знае дали ще избегнете проблеми, когато почука на дърво, но е вярно, че щурците могат да действат като термометър, а златната рибка не само може да краси апартамента ви, но и да изпълнява функциите на минибар. Звучи странно? Може би. Но тези неща наистина са възможни.

Представяме ви 6 щури идеи, които само безразсъдните хора могат да приложат.

Щурец вместо термометър

щурец вместо термометър

Как да разберете каква е температурата навън, ако нямате термометър, смартфон или телевизор? Просто слушайте щуреца. Физикът Еймъс Долбиър е първият, който започва да слуша щурци. За да разберете температурата, просто бройте колко са звуците, които насекомото издава в рамките на определен период от време. Все пак, вземете под внимание вида на крикет, по-добре е да намерите дървесен щурец за по-точни резултати.

Делфин вместо тест за бременност

делфин и тест за бременност

Известно е, че морските бозайници комуникират, използвайки звукови вълни. Звуковите вълни в главите на делфините работят като радари и основната им функция е да информират другите делфини за евентуална заплаха. Според експерти, благодарение на ехолокацията, делфините могат да открият развиващия се плод и да проявят интерес към бременни жени. Те плуват до бременната жена и издават звуци около корема й.

Слон вместо метеоролог

слон и телефон

Изследователите наблюдават слоновете, които мигрират в продължение на 7 години и откриват, че тези животни могат да почувстват предстояща буря на разстояние повече от 65 мили. Ако стада слонове изведнъж реши да напусне мястото, тогава дъждът може да се очаква на следващия ден. Следващия път, когато видите слон, попитайте го дали ще ви е необходим чадър утре.

Златна рибка вместо бира

бира и златна рибка

Изглежда, че алкохолът помага на рибите да оцелеят в екстремни условия. Например, когато езерото замръзва и всички живи организми се лишават от кислород - златната рибка се научава да произвежда млечна киселина, за да остане жива. Но млечната киселина може да бъде фатална и когато има твърде много в мускулната тъкан тя става отровна. Златни рибки намират начин как да се справят с това. За да се адаптират, те се научават да превръщат млечната киселина в алкохол и да я отделят като отпаден продукт във водата. 

Изследователите установяват, че за да получите половин литър алкохол от риба, ще трябва да поставите златна рибка в затворена бутилка с бира, напълнена с вода за 200 дни. Ако искате да се напиете, трябва просто да бутилирате 1000 златни рибки и да добавите малко лед. 

Балончета против безсъние

овце и балончета

Ако сте свикнали да броите овце преди лягане, но стадото става все по-голямо и по-голямо и вашият сън се влошава, можете да разрешите този проблем, като използвате балончета. Преди да си легнете издухайте няколко сапунени балончета. Благодарение на дълбокото дишане, тялото ви ще получи повече кислород.  Докато издишвате, ще намалите количеството на въглеродния диоксид в тялото си, кръвоносните съдове на мозъка ще се стеснят и ще ви се доспи.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлСоциални грижиРецептиНовиниХранене при...ЛюбопитноЗдравни съветиСпорт