Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 5 ежедневни фрази за щастлив живот

5 ежедневни фрази за щастлив живот

5 ежедневни фрази за щастлив живот - изображение

Ако днес не сте във форма, чувствате се потиснати и стресирани преди началото на работния ден имаме предложение. Повтаряйте си следващите 5 фрази всеки ден в продължение на няколко месеца, за да се чувствате щастливи и уверени през всеки един натоварен ден.

"Аз съм невероятна личност."

Започнете с основните неща. Вие сте уникален и различен. Не е нужно да бъдете някой друг, за да бъдете добър. Доброто е във вас - то има много форми и проявления, но си е нещо във вас. Вие също се определяте от вашите мисли, чувства, мотиви, поведение. Действията говорят повече от думите. Винаги имате възможност. Всеки ден можете да бъдете удивителен, правейки неща, които ви удовлетворяват. 

"Избирам да бъда положителен."

Положителното мислене е въпрос на избор. Скарали сте се лошо с най-добрия си приятел, имате проблеми в семейството си? Може би сте твърде стресиран и притеснен. Каквото и да ви се случва, винаги имате избор - бъдете положителни. Това не означава, че трябва да се преструвате, че проблемите ви не съществуват. Напротив, признавате какво се случва в живота ви, как миналото ви е появлияло и изградило като личност. И въпреки всичко, вие избирате да имате позитивен поглед върху живота.

"Мога да постигна всичко, за което мечтая."

Няма нищо, което може да ви спре, освен да ограничавате мислите си! Какви са вашите стремежи? Поставихте ли си нови и нови цели? Не забравяйте, че никой не може да ви спре. Пътят ви може да има бариери, но винаги има начин да ги преодолеете. Просто се уверете, че освен да си представите едно светло бъдеще, трябва да правите действия в тази посока. Започнете днес с едно малко нещо, което ви води в тази посока. Всеки следващ ден прибавяйте още едно и още едно. Преди да осъзнаете, всички малки промени, които сте направили, ще се равняват на нещо много по-голямо!

"Уважавам и отглеждам скъпоценното си аз."

Ами да започнем с основите? Обръщате се към себе си по приятелски и позитивен начин? Какво ви казва вътрешният ви глас? Погледнете се в огледалото и си кажете: "Обичам те и те ценя", "Ти си добър, силен, продължавай напред". Пусни и продължи. Направете списък с три неща, от които се нуждаете в живота си днес. След това, напишете първите стъпки, които можете да предприемете.

"Готов съм да успея."

Ако искате да успеете в нещо, първо трябва да се подготвите. Каква е вашата визия? Трябва да имате конкретна идея за това, в което искате да успеете. В противен случай е трудно да се определи какво трябва да направите, и може да се отклоните безцелно в различни посоки. Дайте най-доброто от себе си в това, което правите. Не започвайте с извинения, като: "Ще прегледам проекта по-сериозно, когато имам време", "Ще чакам, докато вдъхвам някакво вдъхновение", "Ще го направя утре". Извинението е забавяне и пречка по пътя към успеха. Определете какво трябва да направите, за да постигнете мечтата си. Бъдете последователни, полагайте усилия и вярвайте в себе си.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: thoughtcatalog.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноСнимкиПсихологияЗдравни съветиСоциални грижиНовини