Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 20 идеи за ефектна и оригинална първоаприлска шега

20 идеи за ефектна и оригинална първоаприлска шега

20 идеи за ефектна и оригинална първоаприлска шега - изображение

Обичате ли да погаждате номера? Падате ли си малко сеирджии – хора, които не биха могли да потиснат истеричния си смях, когато видят как някой нелепо пада от стола си или се подхлъзва на бананова кора, дори да им се предлага крупна сума пари? Искате ли да надминете себе си в изфабрикуването на първоаприлска шега, за която ще се говори дълго? Тогава без да губим повече време, ще ви предложим няколко идеи, които не са чак толкова трудни за реализация, а ако всичко се развие по предварително начертан сценарий. Резултатът от тях би могъл да бъде епичен!

Изстискайте съвсем малко количество от седем (или с колкото разполагате) цвята темперна боя върху стъклото на колата на някой приятел точно над чистачките, постарайте се да изцапате стъклото точно над волана му, подтиквайки го да пусне чистачките, след това го баламосайте при качването му в колата, така че да не види какво сте му спретнали.


Ако всичко се развие по план, на 1 април този някой ще види дъга, дори в града ви да не капне капка дъжд…


Постоянно слушате оплакванията на колегата от офис техниката? Заменете всички машини в кабинета му с такива от картон!

Обградете нечий автомобил с пазарски колички по време на престоя му в хипермаркета. Може би ще изберете да спретнете този номер на някой, който обича да паркира на вашето място?

Покрийте повърхността на сапуна с безцветен лак за нокти и го оставете на обичайното му място.

Прикрепете тромба под седалката на офис стола (трябва да е такъв с ресор) на някой колега или приятел, така че щом седне на него и седалката му потъне надолу, тромбата да произведе съответния звук.

Вариант 2 – сложете "пръцкаща възглавничка" на стола, ако има начин да го направите така, че да остане незабелязана до момента на сядането.

Превърнете най-големия кошмар на всеки, който посещава чужда (обществена, служебна) тоалетна, в реалност!

Заменете прословутия бял крем в бисквитките, които според рекламата трябва да се хапват ритуално с отлепване и облизване, с майонеза, паста за зъби или друг вид бяла субстанция. Ядивна, разбира се!

За тази инсценировка се искат по-специално чувство за хумор, известни умения и предварителна подготовка. Трябват ви: колкото се може по-голям буркан (най-малко трилитров), фотография с размер А4, желателно дигитално манипулирана (с Photoshop, например, така че да се получи разплутия вид на лицето), машина за ламиниране, оцветител. И така, вземете фотографията, ламинирайте листа, налейте вода в буркана, пуснете вътре оцветител с жълтеникав цвят, потопете снимката, затворете буркана, сложете на удобно място в килера или в мазето, а след това помолете половинката си да ви донесе нещо от там. Чие лице ще бъде на снимката (свекърва, тъща или злата комшийка от последния етаж), решавате вие!

Монтирайте снимка на известна личност по показания начин от външната страна на входната врата на нечий апартамент така, че щом собственикът погледне през шпионката, да види лицето на снимката.

Още една много реалистична и също толкова въздействаща фалшификация. Остава да измислите начин да добавите специфичната миризма.

Малко скъпо удоволствие, като се има предвид колко найлон ще трябва да употребите, но ако искате да се позабавлявате на чужд гръб, трябва да сте готови да си платите за това (по един или друг начин).

Трябва ви единствено желе, в което да потопите предмет, който жертвата ви непременно ще посегне да използва!


Пришийте цялата купчинка с бельо или чорапи на своята половинка – не се искат кой знае колко конец и труд, само бод-два тук и там.

Искате да се позабавлявате, докато пиете следобедното си кафе някъде на открито? Пожертвайте няколко монети (най-добре еднолевки), залепвайки ги към асфалта или още по-добре към скамейката със секундно лепило. След това се настанете спокойно и злорадствайте на безуспешните опити да ги вземат на онези, които прибързано решат, че днес е късметлийският им ден…

И още няколко не толкова оригинални, но ефикасни идеи, ако скромната ви цел е да накарате хората да се посмеят:

Сменете захарта със сол или обратното

Сложете сода в кетчупа, така че щом бъде отворен след отривисто разтръскване, да избухне.

Напишете забавна бележка или нарисувайте карикатура, която да залепите неусетно на гърба на някой колега с тиксо, когато се разминавате по коридора

Намажете с нещо лепкаво дръжките на вратите

Ако си пазите някой маскараден костюм, или поне въздействаща маска на чудовище, дегизирайте се и започнете да се промъквате зад гърба на хората в парка. Потупайте ги по лявото рамо и щом се обърнат, отскочете вдясно. Когато най-после видят кой ги закача, те ще бъдат ужасени или достатъчно раздразнени, за да предизвикат смеха на околните. Имайте едно наум, че според страната и населеното място, където се намирате, можете да си изядете боя!

Любимият ви обича да си подремва следобед и това понякога ви вбесява? Сложете на сантиметри от лицето му нещо, което ще го ужаси, щом отвори сънливите си очи – гумена глава, фалшив паяк или нещо подобно.

Скрийте се в голям кашон, от който да изскачате при преминаването на нищо неподозиращите минувачи.

Влезте убедително в ролята на манекен на витрината на някой бутик (ако познавате собственика или имате необходимата харизма, за да го убедите, че със суматохата, която ще предизвикате, ще направите добра реклама на предприятието му). Стойте абсолютно неподвижно. Когато някой се спре, озадачен от необичайния вид на манекена (вие), бързо скочете и направете гримаса, така че да ускорите пулса му двойно!

И не забравяйте! Първи април е ден на шегата и забавната страна на живота, а не на лъжата в политическия смисъл на думата!

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Категория