Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих 13 странни законa от цял свят, които объркват туристите

13 странни законa от цял свят, които объркват туристите

13 странни законa от цял свят, които объркват туристите - изображение

Няма държава, която да не е забранила поне едно нещо на своя територия. Някои от ограниченията звучат доста смешно и нелепо, но те са факт. Съветваме ви преди пътешествие (или ако се местите да живеете там) да хвърлите едно око на местните закони и правила на избраната от вас дестинация. Може и да ви се струват нелепи, но трябва да ги спазвате. В противен случай ще се наложи да олекнете финансово.

Представяме ви 13 странни закона по света, които объркват туристите.

Австралия

мъж

  • В неделя след 12 часа вечерта е забранено да се появявате на обществени места, облечени с розови панталони.
  • Допуска се само лицензиран електротехник да смени електрическа крушка. Всички други ще бъдат глобени, ако са навън след полунощ!

Англия

Англия

  • Забранява се почистването на килими по улиците. Предупреждение: ако искате да направите това, трябва всичко да приключи до 8:00 часа.
  • Забранява се превозването на едър рогат добитък по улиците от 7 до 10 часа, освен ако не е разрешено от полицията.
  • Без целувки по жп гарите. Навсякъде има табели "без целувки". Правителството е загрижено, че продължителната интимност води до закъснения за пътуващите.

Италия

двойки

  • В Ераклеа, град в близост до Венеция, не е разрешено да строите пясъчни замъци, защото хората "не могат" да се разхождат по брега.
  • В Еболи е забранено любовниците да се целуват в колите.
  • На остров Капри носенето на обувки с дървена подметка е забранено, заради шума, който създават.

Сингапур

дъвка

  • В Сингапур тези, които не могат да живеят без дъвка, ще бъдат глобени, тъй като тя е забранена от 1992 г. насам. Хората там смятат, че дъвката може да навреди на здравето, както й на околната среда.

Канада

жена със слушалки

  • Според канадското законодателство 35% от цялото медийно съдържание трябва да е с канадски произход от 6 до 18 часа, от понеделник до петък.

Япония

жена с нормално и наднормено тегло

През 2008 г. Япония решава да въведе годишно правило за талията сред хората на възраст 40-74 години (не повече от 86 см за мъжете и 90 см за жените). По този начин страната се бори със затлъстяването и заболяванията, свързани с него. През 2015 г. мъжете и жените, които нарушават правилото, са глобени.

Индия

бързи храни

През 2016 г. в щата Керала, Индия, има наложен "данък върху мазнините" - 14,5% такса за хамбургери, пици, понички и други калорични ястия, които се сервират в ресторанти.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлНовиниСоциални грижиАнкетиНормативни актовеСпортЛюбопитноИстория