Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 12 сурови истини за живота на зрелия човек (част 2)

12 сурови истини за живота на зрелия човек (част 2)

12 сурови истини за живота на зрелия човек (част 2) - изображение

Шест години след дипломирането ми от университета научих някои доста важни неща за живота. Неща, които не се свеждат до това как да сготвя или как да се ориентирам в големия град.

Приемете ги по-скоро като няколко сурови истини за живота на зрелия човек.

Разбира се, осъзнаването на тези неприятни житейски факти не ме прави мъдрец. За много хора те биха били вече ясни. Но за тези, на които тепърва им предстои да се впуснат в бурното море на зрелостта, би било добре да се сблъскат с тези 12 сурови истини за живота по лесния начин, отколкото по трудния.

АКО ИСКАТЕ НЕЩО, ПРОСТО ПОПИТАЙТЕ

искане

Още като малки хората се възпитават да не питат, когато искат нещо. На повечето деца всичко се дава наготово, а ако не се дава, то поне се предлага. Така рядко се налага на малчуганите да си искат, защото те живеят в едно непрестанно предлагане.

Като пораснете обаче, нещата не биха стояли по този начин. Началниците ви никога няма да ви повишат, ако не знаят, че сами го искате. Никой няма да ви даде повече възможности, ако сами не ги търсите. Отстоявайте себе си и своите желание, за да може светът да е наясно, че искате повече.

ХОРАТА НЕ СЕ ВГЛЕЖДАТ ТОЛКОВА, КОЛКОТО СИ МИСЛИТЕ

хора

А ето и един по-красноречив анекдот, с който ще разберете какво имам предвид.
Двама колеги, съседи по бюро, работили дълго време заедно. Единият решил да си направи експеримент и започнал да облича само 6 основни дрехи в продължение на месеци. Едва на 25-я ден един съседът му по бюро решил да го поздрави за външния му вид, без изобщо да е подозирал, че е обличал същото десетки пъти.

Този експеримент ясно показва, че в повечето случаи хората, с които дори прекарвате ежедневието си, не ви забелязват. Всеки е потънал в собствените си проблеми и отговорности и рядко биха били достатъчно безгрижни, че да ви забележат в детайлност.

ПОВЕЧЕТО ОТ НЕЩАТА, КОИТО СТЕ, ВСЪЩНОСТ СТЕ ИЗБРАЛИ ДА БЪДЕТЕ

избори

Ако винаги закъснявате, ако не ви се отдава математиката, ако сте пристрастени към телефона си, то имам новина за вас – това не са черти от характера ви, това са изборите, които правите.

Често е по-лесно да приемем някои неща за себе си като абсолютна истина, която не можем да променим, отколкото да се примирим с лошите решения, които взимаме.

Ако имате нещо, от което не сте особено горди, винаги имате силата да го промените. Зависи изцяло от вас.

ТРЯБВА ДА СЕ ГРИЖИТЕ ЗА СЕБЕ СИ

здраве

Когато сте млади, със свежа кожа, и здраве лъха от вас, надали се замисляте за това как трябва да се храните. Но минете ли 30 – 40 години, ще започнете да забелязвате поне мимическите бръчки, които се появяват по челото и около очите ви. Може би ще усетите, че качвате килограми и губите форма по-бързо, а спорта ви се отдава все по-малко.

Ако не се грижите достатъчно за себе си, ако не се храните достатъчно здравословно, със сигурност тези разлики ще са огромни. Но погрижите ли се за себе си навреме, още от ранна юношеска възраст, ще се чувствате значително по-пълноценни в зрелите си години.

ДРЪЖТЕ НА ДУМАТА СИ

човек

Бъдете на срещата тогава, когато сте казали, че ще бъдете там. Спазвайте сроковете си за работа. Спазвайте обещанията, които сте дали.

А ако не можете да държите на думата си, то по-добре не обещавайте.

ПРИЯТЕЛСТВОТО ИЗИСКВА РАБОТА

приятелство

Ако искате да запазите приятелствата си, със сигурност ще трябва да вложите поне малко усилия за това.

Няма как да изпускате рожден ден, независимо от разстоянието, което ви дели. Не забравяйте да се обаждате редовно и просто да питате близките си "Как си". Макар и малки жестове, те остават високо ценени от всеки човек. А за да запазите приятелства си след гимназията, ще трябва да се стараете.

ДЕЙСТВИЯТА ПОРАЖДАТ ДРУГИ ДЕЙСТВИЯ

действие

Тръгнете ли на фитнес, ще продължите да ходите на фитнес.
Започнете ли да пътувате, ще искате все повече пътешествия.
Спестявате ли редовно, ще трупате все повече спестявания.

Всеки хубав навик, който имате, започва с редовно извършване на действие. Колкото по-рано започнете, толкова по-добре за вас.

Първа част на статията може да прочетете ТУК

Редактор: Милена Минчева

Източник: businessinsider.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиПсихологияНовиниДиетиИсторияАнкетиСъставкиСоциални грижиЛеченияХранене при...