Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 12 сурови истини за живота на зрелия човек (част 1)

12 сурови истини за живота на зрелия човек (част 1)

12 сурови истини за живота на зрелия човек (част 1) - изображение

Шест години след дипломирането ми от университета научих някои доста важни неща за живота. Неща, които не се свеждат до това как да сготвя или как да се ориентирам в големия град.

Приемете ги по-скоро като няколко сурови истини за живота на зрелия човек.

Разбира се, осъзнаването на тези неприятни житейски факти не ме прави мъдрец. За много хора те биха били вече ясни. Но за тези, на които тепърва им предстои да се впуснат в бурното море на зрелостта, би било добре да се сблъскат с тези 12 сурови истини за живота по лесния начин, отколкото по трудния.

НЯМА ТАКОВА НЕЩО КАТО СРАМ

срам

Растейки, никога не съм вдигал ръка в училище, защото всички щяха да се обърнат към мен. Аз бях от онези деца, които не обичаха рождените си дни, защото им се налагаше да са център на внимание. Изчервявах се всеки път, когато някой ме заговори и никога не приемах, когато някой възрастен искаше да ме почерпи с нещо.

Аз бях срамежлив.

Но един ден – незнайно точно кога – осъзнах, че „срамежлив“ не е извинение за нищо, когато си възрастен. Помислете за последния път, в който видяхте някой стар познат, и той не ви е поздравил или заговорил.

Сетихте ли се за такъв?

И какво си казвате, когато го срещнете? „О, горкия човек, той е много срамежлив? Не, по-скоро си мислите "Ама че идиот".

С времето срамежливите хора се опитват да изкоренят тази си черта от характера, просто защото са наясно, че това кара другите около тях да се чувстват също толкова неудобно.

НИЩО НЯМА ДА ВИ ПРОМЕНИ, АКО САМИ НЕ СЕ РЕШИТЕ НА ПРОМЯНА

промяна

Винаги си казвам това, когато ми се отдаде нова възможност за работа, проект, среща и пр.

Ако искате да промените нещо, то това зависи изцяло от вас. Ако чакате катарзиса да се изсипе върху вас ненадейно един де, то че има да го очаквате доста време. А дори да имате късмета и нещо да ви се падне просто така, винаги ще има нещо съмнително. Животът не подарява възможности просто така.

ВСИЧКО Е ПРЕХОДНО

преходност

Ще бъдете на тази възраст, ще изживеете този момент, ще работите на тази позиция, ще бъдете в това здравословно състояние само до време. Нищо от изброените не е вечно.

Осъзнавайки това, може да ви стане тъжно, защото не искате хубавите неща в живота ви да свършат, но може да ви даде и надежда, че лошите също ще приключат.

НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ

лъжец

Чели ли сте някога книга? Гледали ли сте филм? Е, поне оттам трябва да сте наясно, че истината винаги излиза наяве. Колкото и да прикривате лъжата си, колкото и хора да забъркате в нея, ще става само по-лошо. С такива действия само си причинявате стрес и излишни притеснения.

Истината винаги е по-добрият избор.

АКО НЕ ИЗЛИЗАТЕ РЕДОВНО, ХОРАТА ЩЕ СПРАТ ДА ВИ КАНЯТ

хора

Най-трудната част от зрелия живот е да приемете, че всеки ден трябва да отделяте за работа. А втората най-тежка истина е, че с малкото останала енергия трябва да се опитате да поддържате поне някаква минимална доза социални контакти. 

Ако се оттеглите дори за малко от групата от познати и приятели, бързо ще забравят за вас.

Втора част на статията може да прочетете ТУК

Редактор: Милена Минчева

Източник: businessinsider.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиПсихологияНовиниДиетиИсторияАнкетиСъставкиСоциални грижиЛеченияХранене при...