Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 12 разпространени вярвания за богатите, които не са верни

12 разпространени вярвания за богатите, които не са верни

12 разпространени вярвания за богатите, които не са верни - изображение

Съществуват негативни стереотипи по отношение на т.нар "богаташи": смята се, че те не заслужават богатството си, избягват данъци и са алчни. И все пак изследванията показват, че тези хора не са толкова зли или привилегировани, колкото си мислите. Значителен процент от тях учат в държавни училища, отпадат от колежа, плащат данъци, а други са първо поколение милионери, които не наследяват парите от родителите си.

Прочетете статията до края, за да промените мнението си за този 1% от нашето общество.

Ако сте от богато семейство, вие също ще бъдете богати

Вярно е, че децата от семейства с по-високи доходи получават по-добро образование в колежа, отколкото децата от семейства с по-ниски доходи и че същестува положителна връзка между шансовете ви да станете заможни и богатството на вашето семейство.

Тази корелация обаче не е ясна: докато "богатите деца" имат повече възможности в живота, те също ще загубят богатството на родителите си, ако го наследят. Според "Уилямс Груп", 70% от заможни семейства губят богатството си от второ поколение.

Те не трябва да работят много

Според данните, събрани от автора на книгата Rich Habits, Томас Корли, работата на богаташите е по-трудна от тази на бедните: 86% от заможните участници на пълен работен ден са работили по 50 часа или повече всяка седмица, а 57% от бедните с работа на пълен работен ден са работили по-малко от 50 часа седмично. Богатите също си вземат по-малко болнични. Изследванията показват, че те прекарват по-малко време пред телевизора и в интернет.

Те никога не фалират

Никой не е застрашен от банкрут. И веднага се аргументираме с пример - Доналд Тръмп обявява банкрут 4 пъти.

Те са егоисти

Скорошни проучвания установяват, че милионерите избягват данъците по-често, имат по-голяма вероятност да нарушат закона по време на шофиране и като цяло са по-егоцентрични. Въпреки това, проучване, проведено от холандски изследователи, показва, че пликовете с пари или кредитни карти, "неправилно предадени" на богатите или бедните домакинства, е по-вероятно да бъдат върнати от богатите хора, отколкото от бедните. Авторите заключават, че богатите не са повече егоисти от бедните - те просто имат повече пари.

Всички са с висше образование

Според резултатите от проучване на университета "Дюк" за глобалните елити, мнозинството от милионерите тях са завършили колеж, а много висок процент от тях елитни колежи. И все пак, престижното училищно образование е най-важно в САЩ и има богати хора, които изобщо не са завършили колеж (Бил Гейтс е един известен пример.) Доброто образование е важно, но това не е единственият фактор, определящ вашето богатство.

Те мигрират, за да избегнат високи данъци

Данъчните правила за страни и дори за държави в САЩ са различни, миграцията на милионери няма да бъде изненада. Но едно скорошно проучване показва, че милионерите като цяло имат по-ниски темпове на миграция от останалата част от населението. Въпреки че те вземат предвид данъчните ставки при вземане на решение за придвижване, много малко от тях са готови да се преместят, за да се възползват от данъчните предимства.


Богатите хора не отделят средства за благотворителност

Проучвания установяват, че по-бедните домакинства даряват по-голяма част от доходите си на благотворителни организации, отколкото по-богатите. Други проучвания показват, че колкото повече хората имат, толкова повече те даряват. Изглежда, че тук съществуват и други фактори освен богатството. Както показва скорошно проучване на Университета на Британска Колумбия е възможно да се привлекат различни типове хора: богатите и бедните реагират на различни видове реклами.


Парите не купуват щастие

Изследването, проведено от Харвардското бизнес училище сред 4 000 милионера, неочаквано разкрива, че парите допринасят за щастието. Дори сред милионерите, тези с нетна стойност от 10 милиона долара са значително по-щастливи от тези с нетна стойност от 1 милион долара. Интересното е, че тези, които са наследили самите пари, се оказават по-щастливи от онези, които я наследяват или се женят за семейство с пари.

Да бъдеш богат означава да бъдеш екстравагантен

Проучване, публикувано от Business Insider, разкрива, че богатите хора са по-малко екстравагантни. Около 92% от тях, участват в проучването, заявяват, че никога не са почивали на яхта, а 87%, че никога не са купували нова луксозна кола. 


Невъзможно е..

Най-накрая, най-разпространеното погрешно схващане е, че е невъзможно да забогатеете, ако не произхождате от заможно семейство. Но има достатъчно примери за милионери, които стават богати и тръгват от нулата.. Не пропускайте шанса си!

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияТестовеПсихологияСнимкиЛайфстайлЛюбопитноАнкети