Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 12 места, които могат да ви помогнат да избегнете Апокалипсиса

12 места, които могат да ви помогнат да избегнете Апокалипсиса

12 места, които могат да ви помогнат да избегнете Апокалипсиса - изображение

Апокалипсис, ядрена атака или нашествие на зомбита? Благодарение на сериалите The Walking Dead и Life After People, идеята за бъдещ апокалипсис, който може да унищожи човечеството, стана изключително популярна. Учени и архитекти не спират да работят по създаването на убежища, които да ни защитят при евентуални бедствия.

Но можем ли да оцелеем? Разбира се, че да! Представяме ви 12 убежища, които са създадени, за да ни предпазят. Те са разпръснати по целия свят, но още не е късно да си резервирате някое от тях или да си създадете свое място. За всеки случай!

The Oppidum

убежище

Тази луксозна резиденция в Чешката република е идеална за тези, които искат да поддържат висок жизнен стандарт, дори в критични ситуации.

убежище

Най-модерната система за сигурност, многоетажното подземно убежище, огромните запаси от храни, чистата вода и медицинските консумативи ви гарантират оцеляване, в това помещение, близо 10 години.

Vivos Xpoint

убежище

Разположен в близост до Black Hills в Южна Дакота, САЩ този комплекс може да побере до 5000 души. Той ще ви осигури защита 24 часа в седмицата.

убежище

Мястото разполага с удобни самостоятелни бункери, а постоянният достъп до чиста вода го прави приемлива опция, ако планирате да останете за една година, или може би за повече.

Survival Condo, Канзас

убежище

Survival Condo е бивша ракетна мина. В този луксозен комплекс човек може да оцелее при ядрена експлозия, без да жертва своя комфорт.

убежище

Мястото разполага с кино, библиотека и плувен басейн. За съжаление всички апартаменти тук вече са продадени.

The Genesis

убежище

Това е една от четирите футуристични къщи, проектирани от F9 Productions, които са подходящи за ежедневието, но могат без проблем да защитят жителите от апокалипсис. Капсулата разполага с тунели за сигурност , а различните системи за оцеляване със сигурност ще ви бъдат от полза.

Подземен бункер под къща, Лас Вегас

убежище

Построена през 70-те години на миналия век, тази подземна къща разполага с 2 спални и 3 бани . Тя е една от най-популярните в Лас Вегас. Под нея се крие бункер с генератор, асансьори, домофонна система, плувен басейн, 2 джакузита и дори дансинг.

убежище

Домът първоначално е построен, за да защити своя собственик от ядрена заплаха по време на Студената война.

The Safe House

къща

Тази къща има подвижни панели, които лесно се превръщат в бетонен куб, и напълно ви защитават от външни влияния. За да влезете вътре трябва да преминете през мост, който води до единствения вход, който е на втория етаж.

къща

При застилането на бетонните панели, къщата се превръща в удобно модерно жилище с панорамни прозорци, красива тераса и невероятен изглед към градината.

Масов подземен бункер в Грузия

подземен бункер

Построен през 1969 г. и напълно реновиран през 2012 г., този бункер може да издържи редица потенциални заплахи, включително и ядрен взрив от 20 килотона.

подземен бункер

Мястото разполага с 32 дка земя, стени с дебелина 91.44 см., душове за обеззаразяване и актуализирана система за всмукване на въздух. Всички тези функции ще ви осигурят цялата защита, от която се нуждаете.


Вила Vals

вила

Малко вероятно е да оцелеете в апокалипсис точно тук, но вилата определено ще ви помогне да изчакате да преминат трудните времена. Къщата разполага с 4 спални и е буквално врязана в планината.

вила

Входът на вилата се намира в незабележим хамбар, от който 20 метров бетонен тунел води към жилищните помещения. Мощността се осигурява от собствена водноелектрическа централа, разположена до най-близкия извор.

Бункер в Yellow Jacket, Колорадо

къща

Тази малка къща в Колорадо е почти невидима. Естествено с едно малко изключение - 30-метровата радио кула. Стените са изградени от здрав бетон със стоманена арматура.

къща

Основната жилищна част се намира под земята, и осигурява необходимата защита в случай на ядрен катаклизъм. Има 4 енергийни генератори, 7-степенна система за пречистване на вода и вентилация, която може да работи без външен приток на въздух.

Atlas Survival Shelter

убежище

Този бункер е бюджетно убежище. Ще ви защити от глобална катастрофа само за $ 60,000. Тръбата не може да се конкурира със здравината на бетона, но ако имате дълбоко изграден бункер, той може да ви предпази от различни бедствия. Със спалня, кухня и тоалетна, това убежище е модернизирано със системи за поддържане на живота и резервоари за питейна вода и гориво.

Модерни стаи със сейф

стаи със сейф

Оборудвано с противопожарна система и генератор за електроенергия, това великолепно хранилище е проектирано така, че да приютява обитателите си при всяка опасност от външния свят. Главният център за сигурност, модулният централен диван и модерната телевизионна система правят този сейф добра опция не само за оцелели при апокалипсис, но и за релаксация след тежък работен ден.

Зомби укрепена кабина

зомби

Zombie Fortification Cabin е първата в света зомби дървена кабина. В нея има уютно и просторно жилище с 2 спални, арсенал за съхранение на оръжия, градина, гараж и бодлива тел. Проектантите са взели предвид всички възможни случаи при зомби атака и са готови да предоставят на своите клиенти 10-годишна гаранция срещу зомбита.

Бонус 1: Защита от наводнения

убежище

Благодарение на изменението на климата, броят на ураганите и други природни бедствия се увеличава драстично през последните години. Някои хора изграждат собствени диги, за да се опитат да отблъснат наводнения. Това може да е добро решение за райони, където този вид природни бедствия са нещо обичайно. Съветваме ви да не пренебрегвате известията за евакуация, защото дори и най-добрите диги не гарантират 100% защита.

Бонус 2: Защита от цунами

убежище

Докато чакаме да дойде ерата на зелената енергия, учени създадоха проект, който може да сведе до минимум рисковете, свързани с експлоатацията на ядрени централи. Тази първа плаваща атомна електроцентрала е разработена, за да ги направи по-малко уязвими от природни бедствия. В резултат на това, че е изградена на открито, тя може автоматично да се охлади от околните морски води, за да се избегне изтичането на радиоактивни материали.

 източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛюбопитно