Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство 10 съвета от Стивън Кинг, които всеки писател трябва да знае

10 съвета от Стивън Кинг, които всеки писател трябва да знае

10 съвета от Стивън Кинг, които всеки писател трябва да знае - изображение

"За писането: Мемоари на занаята" на Стивън Кинг отдавна е пътеводител на амбициозните писатели, предлагайки съвети, събирани по време на една подължителна кариера. От почти 19 години творбата служи като вдъхновение на поколения автори – вижте защо. 

Десет съвета за писането от Стивън Кинг:

1. "Най-страшният момент е винаги точно преди началото."

3. "Предметът на художествената литература не е граматическата точност, а да накараш читателя да се почувства добре дошъл и тогава да разкажеш историята… писането е изкушение. Добрият разговор е част от изкушението."

4. "Ако очаквате да успеете като писател, грубостта трябва да бъде вашата второстепенна грижа. Последната от всички трябва да е учтивото общество и неговите очаквания."

6. "Аматьорите стоят и чакат вдъхновението да дойде, останалата част от нас просто стават сутрин и отиват на работа."

7. "Не съществува сметище за идеи, централната гара на историите или остров на заровените бестселъри. Добрите идеи за истории се прокрадват съвсем тихо, отникъде, плаващи към теб откъм празното небе."

9. "Мисля, че най-добрите истории накрая винаги се оказват за хора вместо за събития, което ще рече, че са фокусирани върху героя."

10. "Целта на писането не е печеленето на пари, популярност, срещи, секс или създаването на приятелства. Накрая всичко се свежда до обогатяването на живота на онези, които ще четат твоята работа и обогатяването на собствения ти живот. Става въпрос за изправянето на крака сутрин, подобряването и преодоляването. Да бъдещ щастлив, ясно? Щастлив."

Редактор: Наталия Тотева

Източници: bookstr.com, huffingtonpost.de

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияЛюбопитноЗдравни съветиТестове