Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 10 сурови истини, които много хора не желаят да си признаят

10 сурови истини, които много хора не желаят да си признаят

10 сурови истини, които много хора не желаят да си признаят - изображение

Дори ако се самообучавате все още има неща, които отказвате да повярвате, въпреки че дълбоко в себе си осъзнавате, че те могат да бъдат истина.

Представяме ви 10 основни житейски истини (които, ако осъзнаете) ще направят живота ви по-лесен и по-приятен.

Повечето от нашите спомени са фалшиви

спомени

Мозъкът си играе с нас, като измисля и променя спомените ни. Не помним цялото събитие, но вместо това можем да си припомним последния спомен за него.

Различни обстоятелства

различни обстоятелства

Животът на някои хора е много по-труден от други в различни части на света. Някой, роден в бедност, напуска училище рано, за да печели пари за храна, докато друг - роден в богатство и наследник на голяма корпорация. Логично е да се предположи, че животът на последния би бил по-приятен. Има изключения от това правило, но не толкова много.

Никой не иска да обича човек, който не обича себе си

очаквания и реалност

Вероятно бихте се озовали сами, ако желаете и се надявате принцът да дойде. Но във ваша полза е да обичате и уважавате себе си. Не правете други хора отговорни за щастието в живота ви, в противен случай винаги ще бъдете на емоционален увеселителен парк: ще се качите нагоре, когато някой е до вас и право надолу, когато сте самотни. 

Светът не ви дължи нищо

на сцената и зад сцената

Дори ако сте красив, умен, образован човек с много велики черти на характера, това не означава, че животът ще постави всяка възможност в краката ви. Успешните хора знаят само 2 варианта: изпитвайте съжаление към себе си, защото заслужавате много повече, или се борите за мястото си под слънцето! Тази борба обикновено е трудна. От вас зависи да изберете пътя си.

Имате повече време, отколкото си мислите

приоритети

Една седмица има 168 часа - това е много време! Алберт Айнщайн доказва, че времето не е постоянно и съвременните учени са съгласни с него. Променете мисълта си: "Нямам време" до "Това не е мой приоритет". Ако не спортувате и ядете нездравословна храна, здравето ви не е ваш приоритет. Ако не помагате на съпруга си с домакинските задължения, връзката ви не е ваш приоритет. Това е суровата истина. Това, за което губите време, говори за вас повече от всеки психологически тест.

Животът ви никога няма да бъде съвършен

животът не е съвършен

Никога няма да има "правилно" време да се ожените, да имате дете, да си смените работата или да се преместите в друга страна. Всичко това очакване на "точното време" се основава на страха ви от промяна и напускане на зоната ви на комфорт. Изпитвали ли сте някога чувството, че благословеният момент е дошъл? Направете каквото ви плаши, в противен случай ще бъдете тъжни за собствения си живот много скоро.

Никой не е наистина зает - те просто не се интересуват от вас

Значимият ви друг е твърде зает, за да отговори на 30-то ви съобщение. Работодателят е в средата на заседание и не може да ви се обади. Всъщност всичко е много по-просто: тези хора не искат да говорят с вас. Колкото по-скоро спрете да се притеснявате за хора, които не се интересуват от вас, толкова по-добър ще стане животът ви.

Не можете да бъдете перфектни за всички

жени

Няма значение колко сте добри, щедри или благородни. Има хора, които определено биха мислили лошо за вас, дори и да не им давате никаква причина. Ако тялото ви може да предизвика ревност сред моделите на Victoria's Secret, това не означава, че няма да се срещате с хора, които ще преценят вашите несъвършенства.

Животът не е честен

мъж и жена

Хората не винаги ще оценят вашата работа. Ако сте добър и любящ човек, това не означава, че вашият съпруг няма да ви изостави. Злите дела не винаги се наказват. Помощта може да не дойде в най-тъмния час. Но това не означава, че животът е лош.

Лицето, което може да ви убие сте самите вие

алкохол и цигари

Обикновено не всеки е склонен към самоубийство поради инстинкта си за самосъхранение, но лесно се унищожаваме всеки ден или рискуваме живота си да забравяме последствията. Лоши навици, нарушения на движението, влизане в коли с непознати - всичко това излага на риск живота ни. Но през повечето време избягваме тези неща, тъй като сме разумно интелигентни.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноСнимкиЗдравни съвети