Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 10 необичайни професии от миналото, които вече не съществуват – част 1

10 необичайни професии от миналото, които вече не съществуват – част 1

10 необичайни професии от миналото, които вече не съществуват – част 1 - изображение

Всяко време си има своите особени професии, които един ден изчезват, а на тяхно място се появяват нови. Това се случва заради напредъка на технологиите или по-други причини.

Представяме ви 10 професии от миналото, които може и да ви изглеждат налудничави, но те са били част от ежедневието на предците ни.

Наблюдател на вражески самолети

наблюдател на вражески самолети

Преди изобретяването на радара войниците използват други начини за "надушване" на врага. Ако някой от военните притежавал силно развит слух, армията го използвала като радар, който да предупреждава за опасност от вражески самолети. За тази цел се използвали акустични огледала и звукови устройства с помощта, на които се улавял звука от двигателя на вражеския самолет.

Организатор на оргии

организатор на оргии

Основната задача на този вид "специалист" била да организира празненства за богатите особи - да подготви помещението, да избере менюто, алкохола, и най-важното жените. Най-известният организатор на оргии през античността бил Гай Петроний, автор на "Сатирикон" - древен комичен роман.

Служител за премахване на косми

уред за премахване на косми

С помощта на горещи железни пинсети служителите премахвали нежеланото окосмяване на клиентите си в римските обществени бани.

Погребален клоун

погребален клоун

Работата на погребалния клоун в Древен Рим била да "влезе в кожата" на починалия на погребението му – да имитира гласа му, маниерите му, жестовете и облеклото. По този начин опечалените вярвали, че това е единственият начин починалият им роднина да намери покой.

Слуга, който асистира на краля да се справя с физическите си нужди

слуга

Тази работа със сигурност не е била особено приятна. "Groom of the Stool" е официална длъжност на слуга на английския крал, който му помагал да се справя с физическите си нужди. Професията е създадена по време на управлението на Хенри VIII. Отговорностите на тези служители се променят по време на династията на Тюдорите. Тогава те започват да асистират само при обличането на господарите си.

Вижте втората част ТУК

Източник: brightside.me

По статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСоциални грижиТестовеСнимкиОбразованиеОрганизацииЛюбопитноНормативни актовеНовиниЗаведенияИсторияСпециалистиЗдравни съвети