Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло 10 ежедневни навика, които разкриват много за вашия характер

10 ежедневни навика, които разкриват много за вашия характер

 10 ежедневни навика, които разкриват много за вашия характер - изображение

Понякога не осъзнаваме, че малките детайли от нашето ежедневие разкриват истинската ни същност. Ето малки подсказки, които ще ви накарат да „се погледнете с нови очи“.


Пазаруването

пазаруване

Повечето потребители могат да бъдат условно разделени в 2 категории. Първите активно проучват какво пише на етикетите и какво е съдържанието на продукта. Те искат да знаят повече подробности, преди да купят нещо. Тези клиенти са любознателни хора, които искат да анализират всичко в детайли.
Вторите са тези, които предпочитат да не губят времето си в покупки. На тях им е нужна базисна информация. Те могат да бъдат лекомислени в определени моменти.

Носенето на часовник

носене на часовник

Хората, които носят часовници най-малко една година, обикновено са по-точни, организирани и съвестни, отколкото тези, които не обичат да носят този аксесоар.Те са по интровертни, но емоционално стабилни, докато тези, които не носят часовник изобщо, са по-малко емоционално стабилни.

Хранителните навици

хранителни навици

Предпочитанията за хранене могат да говорят много за характера на човека. Импулсивните, по-малко отворени и по-малко съзнателни хора предпочитат сладко вино и много рядко ядат плодове.
В същото време по-спокойните и съвестни хора, обичат да пият сухо вино повече и с радост включват плодовете в ежедневното си меню.

Думите

Думите, които използваме в ежедневието, характеризират нашата личност. И няма значение дали ги казваме на глас или ги пишем.
Разтревожените и емоционално нестабилни хора обикновено използват думи, свързани с отрицателни емоции. Екстровертите предпочитат да употребяват изречения, които описват положителните емоции. Съвестните хора използват по-често думи, свързани с постиженията, а отворените хора обикновено избират да боравят със сложни думи и фрази, които принципно могат да бъдат по-сбити.


Музикалните предпочитания

музикални предпочитания


Различните видове музика, която обичате да слушате, разкрива на околните особеностите на вашата психика, защото мелодията оставя дългосрочен ефект върху мозъка.
Хората, които предпочитат тъжната или агресивна музика, за да изразят емоциите си, обикновено са неспокойни и нервни.
Тези, които предпочитат забавните и спокойни песни, са по-щастливи. Това се дължи на факта, че самият процес на слушане на конкретна песен повишава настроението и има дългосрочен ефект върху вашето благополучие.


Домакинската работа

домакинска работа


Хората, които обичат да мият чинии , да пускат пералня и да си играят с деца, са по-лесни за комуникация , отколкото тези, които не харесват домакинските задължения. За първия тип щастието на другите е приоритет. Ето защо, те предпочитат да работят около къщата, вместо да плачат за дреболии. Те могат да бъдат определени и като по-интровертни.
Екстровертите обикновено не са сред почитателите на домакинството и предпочитат почивка или среща с приятели.


Изкуството

изкуство

Отношението към изкуството във всичките му проявления също може да разкрие много за характера на дадена личност.
Хора, които обичат поезията, ходят на опера, театър или се занимават самите те с някакъв вид изкуство са по-общителни и отворени към всякакви новости, за разлика от онези, които игнорират изкуството.

Бонус

жена

Установено е, че хората могат да определят колко е богат човек, като просто погледнат лицето му, когато то не изразява никаква емоция. Тази способност често се използва, когато решаваме да наемем някого на работа.
В същото време учените все още не са в състояние да отговорят точно на това, как изглежда един „богат“ човек.

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноАлт. медицинаЗдравни съветиРецепти