Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 10 вдъхновяващи мисли от гениалния и непрежалим Стивън Хокинг

10 вдъхновяващи мисли от гениалния и непрежалим Стивън Хокинг

10 вдъхновяващи мисли от гениалния и непрежалим Стивън Хокинг - изображение

Един от най-големите умове на нашето време, физикът и автор Стивън Хокинг, почина на 76 години. Представяме ви мъдрите му думи, които той ни завеща!

Стивън Хокинг
"Моят съвет към останалите хора с увреждания е, концентрирайте се върху нещата, които недъгът ви не ви пречи да правите добре, и не съжалявайте за нещата, които ви възпрепятства да правите. Не бъдете увредени душевно, както физически.“

 

"Не е добре да се гневите, ако забиете. Това, което правя аз, е да продължа да мисля за проблема, но да работя върху нещо друго. Понякога минават години, преди да видя пътя напред. В случая със загубата на информация и черните дупки изминаха 29 години."

 

Стивън Хокинг
"Гледайте нагоре към звездите, не надолу към краката си. Опитайте се да разберете онова, което виждате, и се замислете какво кара Вселената да съществува. Бъдете любопитни.“

 

"Дори ако съществува само една възможна обединяваща теория, тя е просто сбор от правила и уравнения. Какво е онова, което вдъхва живот в уравненията и създава Вселена, която да опишат? Обичайният научен подход за създаване на математически модел не може да отговори на въпросите защо трябва да съществува Вселена, която моделът описва. Защо Вселената въобще си прави труда да съществува?“

 

Стивън Хокинг и съпругата му"Ние сме просто развила се порода маймуни на малка планета със средностатистическа звезда. Но можем да разберем Вселената. Това ни прави нещо много специално."

 

"Съществува опасност да унищожим себе си със собствената си алчност и глупост. Не може да продължаваме да гледаме само себе си и в малък мащаб и все повече да замърсяваме и пренаселваме планетата."

 

Стивън Хокинг и семейството
"Трябва само да погледнем към себе си, за да разберем как интелигентният живот може  да се развие в нещо, което не искаме да срещнем."

 

"Не само, че Бог си играе на зарове, но… той понякога ги хвърля там, където не могат да бъдат видени."

 

Стивън Хокинг
"Смятам, че компютърните вируси също трябва да се броят за живот. Мисля, че като единствената създадена от нас досега изцяло разрушителна форма на живот, те  казват нещо за човешката природа. Създадохме живот по свое подобие.“

 

"Някои хора твърдят, че неща като любов, радост и красота принадлежат към категория, различна от науката, и не могат да бъдат описани с научни термини, но аз смятам, че те вече могат да бъдат обяснени посредством еволюционната теория."

По статията работи: Величка Мартинова

Източник: cnet.com
Снимки: cnet.com; curiosity.com; thesun.com; timeout.com; educateinspirechange.org; davidwolfe.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиНовини