ХИТ: Хамбургер сламка е най-новата тенденция в Япония
Всеки човек има различни вкусове и е свободен да експериментира по отношение на храната, която си похапва. Днес хората правят странни комбинации с храната, потапят пържените картофки в млечните шейкове, например и др.
Нов хит се налага като тенденция в Япония, а местните потребители побързаха да снимат и да го разпространят.
Представете си следната ситуация:
Купувате си хамбургер и някаква напитка от верига магазини за бързо хранене. Махате капачката на напитката и слагате хамбургера, след което пробождате сламката в средата на сандвича и Воала!Захлупвате чашката с капак и пиете от течността. Струва ви се странно и нелепо. Е, очевидно японците не са на същото мнение.
Но, какво се случва, когато сламката „проникне“ в месото и питките ( на хамбургера)?
Един от феновете на тази техника споделя, че с отпиването на първите няколко глътки, вкусът на напитката е странен, защото той се слива с месото и другите съставки на бургера. Но потребителят успокоява и допълва: „ Това е само моментно усещане, което преминава и след това вкусът на напитката се възвръща“.
Защо тази тенденция е хит? Наистина нямаме отговор на този въпрос. В социалните мрежи потребители обсъждат, че този нов модел е вдъхновен вероятно от миналогодишната лятна мода за пиене на айс кафе през донът сламка.
Хамбургерите върху сламка са просто една тенденция, това се случва и трябва просто да го приемем. Предполагаме, че изглежда доста готино. Нещо като 2 в 1: с едната си ръка хем ще пийвате, хем ще похапвате. Не е зле! Може и да се престрашим да пробваме. А вие? Какво мислите?
източник: teenvogue.com
снимки: si.com; eater.com; kotaku.com.au
по статията работи: Илияна Стоянова
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- За свободното време
- Любопитно и забавно
- Класически сос за хамбургери
- Хамбургери с плънка от сирена, броколи, яйца и подправки
- Домашни вегетариански сандвичи
- Бургер с телешко и ананас
- Пухкави джобчета с бирено тесто, пуешко и кашкавал
- Солена торта Чийзбургер
- Бургер със свинско бонфиле, сос Айоли и салата от резене
- Мини хамбургери с ананас, сос Терияки, авокадо и сьомга
- Бургер изкуство
- Сочни бургери в бекон на фурна
Коментари към ХИТ: Хамбургер сламка е най-новата тенденция в Япония