Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Фондация "Енчо Керязов“ награди талантливи българчета на традиционната "Нощ на звездите"

Фондация "Енчо Керязов“ награди талантливи българчета на традиционната "Нощ на звездите"

Фондация "Енчо Керязов“ награди талантливи българчета на традиционната "Нощ на звездите" - изображение

На 23.03.2019 г. (събота) в зала "Арена Армеец" се проведе осмата "Нощ на звездите", организирана от фондация "Енчо Керязов". За поредна година благотворителният проект събра хиляди посетители и над 100 артисти от цял свят, които подкрепиха младите таланти на България. Сцената на "Арена Армеец" се изпълни със изящество, красота, много талант, от които публиката просто ликуваше.

Вечерта бе открита от невероятното изпълнение на балерините от Националното училище по танцово изкуство заедно с издигащата се над тях балерина от Мулен Руж – Емили Кинч. Чарът и въздушният балет, който прима балерината изпълни докато висеше от полилей, накара зрителите да онемеят и да се подготвят за зрелищният спектакъл, чието начало постави.

Следващата звезда от световната сцена бе клоунът на клоуните – Давид Ларибле. Той се появи няколко пъти за вечерта, като всеки път си грабваше по някой помощник от публиката и успяваше да накара цялата зала да се смее. В едно от излизанията си дори забра на сцената Енчо Керязов, преоблечен като жена. Номерът, за който всички медии гърмяха и очакваха с нетърпение, наистина изненада публиката на "Нощ на звездите".

С всеки следващ артист вълнението и възхищението в залата нарастваха все повече. Напрежение всяха екстремните дуо Ковачеви, които за своето изпълнение ползваха не какъв да е акробатичен уред, а Колелото на смъртта. При всяко завъртане, което правиха двамата братя, дъхът на хората в залата спираше.

Николай Ковачев, по-големият от двамата акробати, успя да направи предно салто на движещото се колело на 360 градуса. С това той успя да счупи световния рекорд и да накара зрителите да настръхнат.

Българското участие в "Нощ на звездите" не свършва до тук. Гости на благотворителния концерт бяха още Графа, Любо Киров, Орлин Павлов, Орлин Горанов, Кристина Димитрова, Славин Славчев, Георги Пеев и др.

Българският илюзионист Дани Белев не отстъпи по зрелищност пред световно известните артисти. Той бе подготвил номер със специалното участие на Гери-Никол, която излезе от свята „кутия пълна с тайни“ и магии.

На фона на рок музика, плътния глас на Георги Пеев и специални огнени ефекти на сцената се появиха Въздушните бойци, които направиха каскади с мотори, които са немислими за изпълнение в затворено пространство. В „Нощ на звездите“ обаче каскадите станаха факт.

Забележителни със своето изпълнение бяха Дуо Екстрийм. Двамата акробати се извисяваха във въздуха, потапяха се в басейн с вода и така отново и отново, правейки великолепни поддръжки. Изпълнението им завърши с потапяне в огнена вода.

Всички тези невероятни артисти се бяха събрали на сцената на зала "Арена Армеец" с една цел – да подкрепят талантливите деца на България. Тазгодишните награди на фондация "Енчо Керязов" бяха в три категории и се базираха върху постиженията на младежите от 2018 г.

Първите връчени награди бяха в категория "Образование", в която спечели Борислав Антов от Софийска математическа гимназия. Другите двама номинирани бяха Александър Кръстев - варненската Математическа гимназия "Д-р Петър Берон" и Радослав Димитров от МГ "Акад. К. Попов", гр. Пловдив.

В категория "Култура и изкуство" победител бе Георги Грозев от НУМТИ "Добрин Петков", а наградата връчи Магърдич Халваджиян. Номинирани бяха още Валерия Александрова Василенко от НМУ "Любомир Пипков", гр. София и Борис Митков Биков от НУМТИ "Добрин Петков", гр. Пловдив.

В категория "Спорт", към която личеше афинитетът на организаторите и дарителите, спечели лекоатлетката Александра Начева от ЕГ "Иван Вазов", гр. Пловдив. А нейни подгласници бяха Едмонд Армен Назарян от Руско училище "Св Наум", гр. София и Мартин Димитров от Спортно Училище "Тодор Каблешков", гр. Ст. Загора, който бе и най-малкият номиниран участник за тази година.

Въпреки че във всяка категория имаше по един отличен участник, наградният фонд на всички номинирани бе почти еднакъв. Всички получиха по няколко чека от четирицифрени суми, поднесени от различни дарители. Нито едно от деветте деца не бе лишено от финансова и морална подкрепа от фондацията.

Помощта, която Енчо Керязов, оказва на младите таланти, стимулира силния вече старт на кариерите им. Той не просто ги подпомага материално, но и показва, че техните постижения не остават незабелязани и заслужават повече внимание и подкрепа.

А спектакълът, който успя да осъществи за осма поредна година, радва огромната българска публика с възможността види на живо артисти от световната сцена на цирковото изкуство и носители на наградата "Златен клоун", които изключително трудно успяват да се бъдат събрани на едно място.

Автор: Милена Минчева

Още по темата:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки