Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Филмът за зайчето Питър, остро критикуван от родители на деца с животозастрашаващи алергии

Филмът за зайчето Питър, остро критикуван от родители на деца с животозастрашаващи алергии

Филмът  за зайчето Питър, остро критикуван от родители на деца с животозастрашаващи алергии - изображение

Нова екранизация на любимото на мнозина детско филмче за зайчето Питър предизвика вълна от възмущение на родители, и по конкретно, такива на деца с животозастрашаващи алергии. След като го гледат с децата си, те изразяват възмущението от факта, че филмът не показва по правилен начин какво всъщност представляват хранителните алергии. Родителите изразяват тревогите си в социалната мрежа Twitter с хаштаг #boycottpeterrabbit, особено от една конкретна сцена.

"Зайчето Питър" е произведение на английската писателка Биатрикс Потърс. Тя пише текста, прави илюстрациите към него и подарява историята си на 5-годишния син на домашната си прислужница. Десет години по-късно авторката финансира отпечатването на книжката.

Във филма къпините са в центъра на една от многото атаки, които зайчето Питър и приятелите му водят, за да спечелят продължаващата вражда с г-н Макгрегър. За да се промъкнат в градината на врага, животните започват да го замерват с плодове и зеленчуци. Вследствие на това една къпина случайно попада в устата на героя на Сам Нийл, той се оказва алергичен и получава анафилактичен шок.

зайчето Питър

"Да се подиграват с тази сериозна тема е безотговорно и най-вече опасно. Смъртни случаи настъпват, когато хранителните алергии не се вземат насериозно ", каза д-р Първи Парик, алерголог и имунолог в медицински център.

Компанията, която снима филма - Sony Pictures - и режисьорите, излязоха с изявление.

"Хранителните алергии са сериозен проблем. Искрено съжаляваме, че не сме по-осведомени и чувствителни по този въпрос и се извиняваме".

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: theguardian.com; edition.cnn.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХранене при...НовиниЗдравни съветиСпециалистиЛюбопитноЛайфстайлИсторияФизиологияСнимкиАлт. медицинаТестовеОрганизацииИзследванияКлинични пътекиЗдравни проблемиЛеченияБотаникаНормативни актове