Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс Учени: По-късен брак за по-трайно щастие

Учени: По-късен брак за по-трайно щастие

Учени: По-късен брак за по-трайно щастие - изображение

Канадско проучване установява, че двойките, които сключват по-късно брак са по-щастливи от тези, които се женят по-рано. Учените от университета Алберта правят експеримент с 405 канадци, които анкетират в гимназията и на средна възраст.

Хората, които са се врекли във вечна вярност на същата възраст като своите връстници или по-късно са заявявили, че са по-щастливи, с по-високо самочувствие, по-рядко са депресирани от тези, които се женят по-рано.

сключване на брак

"Истината е, че двойките, които сключват брак по-рано получават одобрение от своето семейство, приятели и близки. Тези, които предприемат тази стъпка рано или късно срещат скрити или открити социални санкции. Не сме наблюдавали никакви отрицателни последните от късните сватби", разкрива Мат Джонсън.

Учените достигат й до извода, че преждевременното сключване на брак може да усложни живота, тъй като или ускорява или предотвратява други преходи".

сключване на брак

"Двойките, които сключват брак по-рано, обикновено прекратяват образованието си, за да родят. Децата им се раждат преди оптималната възраст, а родителите се чувстват като в капан в професии, които не искат да практикуват. Когато достигнат средна възраст те са повече депресирани, имат ниско самочувствие. Всичко това е вследствие не защото са нарушили социалната норма, а защото са направили избор да поемат по-рано по пътя на семейния живот", заключват експертите.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: phys.org

Снимки: pixabay.com  

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияАнкетиСнимкиНовиниЛюбопитноСоциални грижиТестовеЗдравни съвети