Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих "Уикенд в Пловдив“ - допир до магията на най-стария жив град в Европа

"Уикенд в Пловдив" - допир до магията на най-стария жив град в Европа

"Уикенд в Пловдив" - допир до магията на най-стария жив град в Европа - изображение

За втора поредна година в Пловдив стартира Дефиле "Уикенд в Пловдив". Всички гости и жители на града ще имат на разположение три дни, за да се насладят на богата културна програма и много забавления за малки и големи.

Новият проект, организиран от Съвет по туризъм – Пловдив, с финансовата подкрепа на Община Пловдив, предоставя невероятната възможност всички посетители да се порадват на един различен уикенд, съпътстван от хубави емоции. По време на тридневното събитие редица заведения, хотели и спа центрове ще приютят всички гости, които искат да усетят атмосферата на града.

Началото на тридневните събития бе поставено с изложба на тема "Непознатите къщи из Стария град на Пловдив".

изложба

Над 15 табла с удивителни фотографии, разположени в Народна библиотека "Иван Вазов" (на втория етаж), представят историята на най - стария жив град в Европа. Някои от снимките са изложени за пръв път, а подборът на фотографиите се осъществява лично от общински институт "Старинен Пловдив".

оперни певци

Изложбата бе официално открита от Александър Държиков, заместник-кмет на Пловдив. Той изказа благодарности към организаторите за инициативата и изрази увереност, че през следващите години събитието ще се разраства откъм културни прояви и посетители.

официално откриване

"Идеята ни е да привлечем повече посетители в нашия град през тези непривлекателни зимни месеци. Уверени сме, че Пловдив може и сигурно се превръща в четирисезонна туристическа дестинация. Първоначалният ни замисъл бе да предложим на туристите само спа центрове и изискани заведения. Впоследствие културните събития надделяха над развлекателните дейности", коментира инж. Любозар Фратев, "главният виновник", за поставяне на началото на "Уикенд в Пловдив".

Любозар Фратев и професор Алексиева

 

"Това събитие е доказателство как всички заедно, и с подкрепата на институциите, се получават хубави неща. Много млади хора се включват и това може само да ни радва. Дефилето ще остане за дълго в туристическия календар. То ще бъде подкрепяно и занапред, а интересът към него ще бъде още по-голям", допълни той.

На първото по рода си събитие посетителите са били 4000 души, сподели г-н Фратев. Според него тази година гостите ще бъдат много повече.

Богата културна програма очаква всички гости на Дефилето, наситена с опера, театрални постановки, концерти и музейни експозиции. Не се притеснявайте, ако се чудите кое от всички предложения да изберете. Екип от доброволци ще ви ориентира към какво да се насочите и си заслужава да видите.

Как да се включите в "Уикенд в Пловдив"?

Голяма част от събитията са със свободен достъп, а за платените може да закупите билети с намаление. Всвеки желаещ може да си закупи гривна от посочените обекти, която му дава достъп до отстъпки за различни културни събития. Повече информация ТУК

Вижте 9 събития, които си струва да посетите ТУК

За най-малките посетители също има интересни събития. Повече информация: ТУК

автор: Илияна Кръстева

снимки: Фрамар Лайфстайл

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпорт и туризъмЗаведенияЛайфстайлНовиниСпециалистиОбразованиеАптекиОрганизацииИсторияЛюбопитно