Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло Топ 13 на най-атрактивните черти на лицето при мъжете и жените

Топ 13 на най-атрактивните черти на лицето при мъжете и жените

Топ 13 на най-атрактивните черти на лицето при мъжете и жените - изображение

Учени от университета в Кент провеждат изследване, което разкрива кои са най-атрактивните черти на лицето при мъжете и жените. Какво се случва обаче, когато съчетаем тези физически черти с неустоимите лични качества? Разберете с нас!

Форма на очите

форма на очите

 Мъжете споделят, че атрактивните жени за тях са тези, които имат очи под формата на бадем. Големите и по-кръглите очи при мъжете пък привличат погледите на женската аудитория.

Контрастът между цвят на кожата, очи и устни може да повлияе на привличането. Така че той също не бива да се подценява.

Лицето на жената се възприема като по-женствено и младо, ако очите и устните й се открояват. Контрастът е по-голям, както и естественият цвят на кожата. Лицата, при които има малък контраст се възприемат за по-мъжествени.

Форма на веждите

форма на веждите

При жените за най-привлекателни се приемат извитите вежди, а при мъжкото лице средно дебелите вежди с права форма, които се извиват само в краищата. Друго изследване установява, че колкото по-близо са веждите до очите, толкова по-дебели изглеждат.

Форма на носа

форма на носа

Лицата с прав нос изглеждат по-симетрични, така че те се възприемат като по-грабващи.

Форма на челюстта

форма на челюстта

Челюстта е една от най - отличителните черти за лицето на жената. Поне така смята мъжката част. Красотата на представителките от нежния пол се определя и от нивото на хормона на стреса. Колкото по-ниско е нивото, толкова по-привличаща е тя. Що се отнася до мъжете, тяхната привлекателност се определя от силната им имунна система.

Форма на лицето

форма на лицето

В хода на изследването е установено, че жените предпочитат мъже с овална форма на лицето. В същото време мъжете избират жени, които имат лице под формата на сърце, челото е широко и постепенно лицето се стеснява към малката брадичка.

Форма на косата

форма на косата

Хората с кестенява коса (включително миглите и веждите) се оказват по-привлекателни и за двата пола. Въпреки това, експериментът доказва, че въпреки твърдението, че мъжете предпочитат брюнетки по снимките, в реалния живот те се ориентират към блондинки.

Тен на лицето

тен на лицето

Изследването заключва, че и двата пола с по-тъмен тен са по - завладяващи. Редица проучвания посочват, че мъжете харесват дами с по-светла кожа.

Екипът в университета в Бристол стигна до заключението, че диетата оказва влияние и върху цвета на кожата и нейната привлекателност и свежест. Златните нюанси на кожата се постигат чрез каротеноиди, които се съдържат в плодовете и зеленчуците с жълт, оранжев и червен цвят.

Личните качества, които се смятат за най-привлекателни

Активност

активност

Тези хора винаги са заети. Те могат по уникален начин да съчетават образование, кариера, страст и да бъдат добри. Активните хора са си самодостатъчни. Те имат широк спектър от интереси и не обичат да бъдат център на внимание. Хората обикновено са привлечени от тях, защото те винаги са пълни с идеи.

Амбициозност

амбициозност


Амбициозните хора нямат време за почивка. Те се трудят неуморно. Те не крият амбициите си и са готови да пожертват много, за да постигнат професионални успехи. Те са трудолюбиви, креативни и устремени.

Спонтанност

спонтанност

Този тип човек е най-спонтанният и искрен. Те иронизират себе си и не са суетни. В същото време те могат са изключително сериозни и да предоставят пълна подкрепа, когато е необходимо. Те са източник на енергия за всички около тях. Оживление, самоирония и надеждност са качествата, които ги правят напълно неустоими.

Сдържаност

сдържаност

Това са много специален тип хора. Техният чар се крие в благородството, мъдростта и самочувствието. Всяка тяхна дума е достоверна и премерена, затова, когато те говорят, всички други мълчат. Тяхната сила се крие в спокойствието и предпазливостта. Може да потърсите помощ от тях, когато ви предстои да вземете важно решение.

Добро сърце

добро сърце

Хората с големи сърца обикновено преминават през лична драма и все още търсят своето място в живота. Те искрено се радват да помогнат и ние се надяваме, че и занапред те ще продължават да вършат добри дела.

Родителски инстинкт

родителски инстинкт

Хората, които обичат децата, са много привлекателни в очите на противоположния пол. Те са любезни, грижовни и много очарователни. За мъжа е важно да види как една жена се справя с отглеждането на децата. От друга страна, жените не могат да устоят на мъж, който обича животни.

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиАлт. медицинаПсихологияНовиниЛюбопитноСоциални грижиСпортПатологияПроизводителиКлинични пътекиСпециалистиИзследванияНормативни актовеОрганизацииЛечения