Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Тийнейджърка изобрети бикини срещу изнасилване

Тийнейджърка изобрети бикини срещу изнасилване

Тийнейджърка изобрети бикини срещу изнасилване - изображение

Индийско момиче изобрети бикини, които твърди, че ще помогнат на дамите, ако някой се опита да ги изнасили. Сеену Кумари, която е родена в бедно семейство във Фарукабад, щата Утар Прадеш, е похарчила по-малко от 50 паунда за направата на прототипа, който е оборудван с видеокамера, GPS и специална ключалка.

"Сложих "интелигентна" ключалка, която няма да се включи, докато не въведете паролата. Инсталирах и електронно устройство, което е оборудвано с GPS. При нападение, устройството ще изпрати сигнал до роднините на момичето, а също и до полицията", разрива Кумари.

По този начин полицаите ще пристигнат директно на място, следвайки сигнала, подаден им от GPS. 

Специалният вид бельо е оборудван с видеокамера, която записва лицето на нападателя. Също така розовата дреха е устойчива на куршуми и ножове.

 "Жената не трябва винаги да носи това бельо. Тя може да го облича, когато излиза сама или й предстои да отиде на някакво непознато място, споделя тийнейджърката.

Прототипът за бельото вече е изпратен за патентоване.

"Ако използваме по-добро качество на дрехите и оборудването, бикините ще бъдат годни за употреба и ще се продават на пазара", споделя основателката на иновативното бельо.

Сексуалната злоупотреба, изнасилването и малтретирането на децата не е необичайна практика в Утар Прадеш, където жените редовно биват нападани на улицата.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: dailymail.co.uk 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитно