Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Тигърчета прекарали седмица в кутия на едно летище, преди някой да ги намери

Тигърчета прекарали седмица в кутия на едно летище, преди някой да ги намери

Тигърчета прекарали седмица в кутия на едно летище, преди някой да ги намери - изображение

Необозначена дървена кутия, висока само 40 см, прекарала на летището в Бейрут, Ливан, седмица преди някой да я отвори. Хората били шокирани да открият, че в нея има 3 застрашени сибирски тигърчета. Дехидратирани и прегладнели те били покрити с урина, фекалии и личники.

Дървена кутия

"Нищо не сочеше, че в кутията има тигри или дори живи животни, нямаше никакви подробности за доставчика или получателя," пише спасителната организация Animals Lebanon.

Тигърчета

Оказало се, че тигърчетата пътували от зоологическата градина Николаев в Украйна към зоологическата градина Самер ал-Хусайнауи в Дамаск, Сирия, но били спрени в Ливан.

Тигърчета

Тази ужасяваща ситуация е доказателство за това колко лошо хората понякога се отнасят с екзотичните животни. Ливанската организация за защита на животните подала молба тигърчетата да бъдат конфискувани, защото случаят може да се определи като жестокост към животни. Днес тигърчетата са в безопасност и с всеки изминал ден стават все по-силни и по-силни.

Тигърчета

"На черния пазар големите котки могат да достигнат няколко хиляди долара. Собственикът им се бори, за да си ги върне. Но и ние се борим за тигрите," пишат от Animal Lebanon.

Тигърчета

Съдбата на тигърчетата остава неясна засега, но всички стискаме палци те да не се озоват отново в лапите на безотговорните собственици на двете зоологически градини или на черния пазар за диви животни.

източник: boredpanda.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияЛюбопитно