Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя Текст от Хипократ е намерен в отдалечен египетски манастир

Текст от Хипократ е намерен в отдалечен египетски манастир

Текст от Хипократ е намерен в отдалечен египетски манастир  - изображение

Вероятно няма историк по-известен от Хипократ. Много студенти по медицина и до днес полагат клетвата на древния доктор, че трябва да се придържат към етичните медицински принципи. Докато подробностите за неговия живот са мрачни (дори се обсъжда дали той е написал клетвата или някои от другите ръкописи, носещи името му), Хипократ е известен като "бащата на западната медицина".

рецепта


Докато извършват реставрация в манастира "Св. Екатерина" в Синай, отдалечен район на полуостров в североизточен Египет, археолози твърдят, че лечебната рецепта, е от VI век, и е написана от стария лекар Хипократ. Откритието бе обявено от служители от египетското и гръцкото правителство, които работят съвместно с изследователи от Гърция.

манастир


Ръкописът съдържа медицински рецепти, които изследователите приписват на работата на Хипократ в периода между V и IV век преди Христа. Ръкописът също така съдържа три рецепти с рисунки на билки, създадени от анонимен писар. Артефактът се състои от два слоя кожа, като текстовете са насложени върху изтрити надписи на първия слой, заради високата цена на материала през онези далечни времена. Вторият слой съдържа "Синайски ръкопис". В него са е включен непълен текст на Стария завет и почти пълен текст на Новия завет.

ръкопис


В библиотеката на манастира "Света Екатерина" се съхраняват над 6 хиляди ръкописа. Най-древните от тях датират от IV век. Те са на арабски, гръцки, етиопски, коптски, арменски и сирийски език.

манастир

Манастирът „Света Екатерина“ е един от най-старите и действащи православни средища. Построен е през VI век от император Юстиниян.
През последните години все по-малко туристи посещават манастира в Синай, който е свързан с библейски предания . Според преданието, на това място ангели отнасят главата на света Екатерина, след като е обезглавена. "На това място Мойсей получава десетте Божии заповеди, напътствия от Господ как да ръководи хората с него да напуснат Египет".

Причината за ниската посещаемост е вълната терористични заплахи.

източник: news.nationalgeographic.com; ealmofhistory.com

по статията работи: Илияна Стоянова

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияИсторияСнимкиЛюбопитноВидео