Начало Лайфстайл С инвалидна количка и протеза – новите образи на кукла Барби

С инвалидна количка и протеза – новите образи на кукла Барби

С инвалидна количка и протеза – новите образи на кукла Барби - изображение

Бляскавият свят на Барби става много по-приветлив и достъпен за децата с увреждания, след като компанията производител Мател обяви новите роли на иконичната играчка.

За да приобщят различните от компанията пускат на пазара две нови кукли Барби – една, в която Барби е на инвалидна количка, и друга с протезен крак.

Новите разнообразни играчки ще се присъединят към все по-разрастващата се колекция "Fashionistas".

"Ние сме развълнувани да разширим нашите предложения като най-разнообразна и всеобхватна линия за кукли в света. Очаквайте новите модели тази есен!, разкриват от Мател.

"Като марка ние се стремим да повдигнем темата за физическите увреждания, като ги включим в най-новата ни колекция, за да покажем още едно многоизмерно разбиране на красотата и модата".

Според компанията Барби в инвалидна количка "е един от най-търсените артикули". Цените варират от $ 10 до $ 30. "Марката Барби винаги е отразявала времето".

Линията Fashionistas на кукли, към която ще се присъединят куклите с увреждания, включва разнообразни образи на Барби - цвят на кожата, наднормено тегло и други.

От Мател също се опитват да "обезсмъртят" вдъхновяващи жени от различни професии и сфери на живота. През 2017 г. Барби пусна на пазара кукла с хиджаб, която се базира на олимпийския медалист Ибтихадж Мухамад.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: dailymail.co.uk

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА