Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Супермаркет в Белгия работи без печалба

Супермаркет в Белгия работи без печалба

Супермаркет в Белгия работи без печалба - изображение

Неотдавна в Брюксел се появи необичаен супермаркет. Това е кооперативен магазин, чиито членове са съседи, живеещи в същия район. Самите те решават какви продукти да купуват и след това да ги продават с минимална надценка. Същите тези хора се редуват да работят като касиери, опаковчици и доставчици.

Магазинът се нарича BEES Coop - създаден, за да докаже, че хората могат сами да избират продуктите и стоките, които искат да консумират, без да плащат допълнителни пари. Неговите основатели създават нов модел на търговия и водещ бизнес, където всеки участник може да стане собственик, продавач и купувач. Те наричат този модел "модел на сътрудничество и участие".

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Venez ! #beescoop #ouverture #bruxelles

Публикация, споделена от Olivier Jottard (@olivier_jottard) наСеп 5, 2017 в 11:44 PDT

Всяко лице, което се абонира, става сътрудник, който участва във вземането на общи решения, поддръжката и решаването на други важни казуси.

Освен това, всяко лице се ангажира да работи 3 часа или повече в магазина седмично. Този модел помага за намаляване на разходите за труд и следователно запазва ниската цена на стоките. 

Кооператорите избират всяко удобно за тях време, за да може супермаркета да продължи да работи. Ако днес дойдете на пазара като клиент, за да вземете месо,утре може да станете касиер или онзи, който дава месо на други клиенти.

BEES Coop. не получава никаква печалба за своята работа и е насочена главно към осигуряване на високо качество и рентабилност.

 

Членовете на кооперацията сами избират доставчиците на стоки според личните си критерии.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

En route pour Bees-coop!! Ready steady go!! ???????? ????????????#1030theplacetobe #fleursfraiches #1030 #velocargo #bakfiets #beescoop #brussel #bloomit_bxl

Публикация, споделена от bloomit (@bloomit_bxl) наЮни 22, 2018 в 5:52 PDT

Затова основният фокус е върху качеството, а не върху печалбата, за разлика от традиционните супермаркети.
BEES Coop. скоро ще отвори още няколко клона в други райони на града, за да продължи да прилага тази нова идея за живот.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияАнкетиЛайфстайл