Начало Лайфстайл За свободното време Моето хоби Странните идеи, които помагат на хората да направят милиони

Странните идеи, които помагат на хората да направят милиони

Странните идеи, които помагат на хората да направят милиони - изображение

Понякога е достатъчно да мислим извън кутията и да сме готови да поемаме рискове, за да направим цяло състояние. Никога не се знае коя идея ще е печеливша: може да е всичко - от развъждането на медузи до изпращането на SMS в Космоса.

Не трябва да се страхувате от луди и странни идеи, тъй като някоя от тях може да ви направи милионер.
Ето 10 странни идеи, които помагат на хората да направят милиони.

Медуза за домашен любимец

медуза

Млад биолог на име Алекс Ендон веднъж си задава въпроса защо магазинът за домашни любимци не продава медузи и решава да промени това. Той харчи 50 000 долара, за да направи специален аквариум с медузи, за да ги развъжда. През 2010 г., няколко години след стартирането на проекта, бизнесът му носи $ 500,000 годишно и сега приходите му надвишават $ 1,000,000.

Снимки от Инстаграм

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

@richardprince4 ????? #richardprince #salon94 #fromlsarchive

Публикация, споделена от Laurie Simmons (@lauriesimmons) наМай 23, 2014 в 9:10 PDT

Съвременният художник на име Ричард Принс решава през 80-те години, че не е нужно да създавате нищо, за да станете известни, да печелите пари и да допринасяте за глобалното изкуство. Той взема произведенията на другите – „присвоява“ ги като свои, правейки им леки корекции, след това ги продава на търг за милиони долари. Понякога той е съден, но в повечето случаи печели делата. Неговото мото е смело и просто: "Авторството е нищо."

Едно от най-новите му произведения са снимки на обикновени потребители от Инстаграм, които той успява да продаде за хиляди долари. Един от авторите решава да се конкурира с художника и сам да продаде творбата, но приходите се оказват 1000 пъти по-малко. В ерата на технологиите, когато темата за авторството предизвиква горещи дебати, такива бизнес идеи объркват много, но въпреки всички фактори, остават рентабилни.

Лампи, които имитират на женски крак

лампи, които имитират женски крак

Създателят на тези нестандартни лампи за под е Брайън Джоунс. Основателят на фирмата Red Rider Leg Lamps решава да продава лампи под формата на женски крака. Семейството му и приятелите му се подиграват с него, но той вярва в идеята си и сега годишният доход на компанията, която е на пазара повече от 15 години, е $ 1,000,000. Неотдавна те пуснаха няколко нови продукта, но нестандартното осветление все още е най-купуваният им артикул.

Аромати с миризма на червеи и тенис топки

 

Марк Греъмс, настоящ собственик на световната марка Demeter, купува компанията през 2003 г. и решава да започне революция в света на аромата. Първите му идеи са парфюми, които миришат на земя, трева и домати, за да предизвикат приятни и носталгични спомени. Тези нови продукти моментално стават продаваеми, а след това компанията пуска аромати с миризма на червеи, погребален дом, тенис топки и други необичайни аромати. Можете дори да намерите миризми на вампири или зомбита в лимитирани колекции.

Днес тези оригинални аромати са известни по целия свят, те спечелиха доверието на холивудските знаменитости, а компанията продължава да изненадва феновете си с нови и уникални артикули.

Ядки за пране

ядки за пране

Днес, когато хората по света се опитват да консумират биологични продукти колкото е възможно повече, компанията Eco Nuts измисля идея да продаде перилен препарат с хималайски плодове. Тази странна идея носи на корпорацията милиони долари.

Най-минималистичното приложение

йо

За разработването на приложение, което позволява на работодателя да се свърже със служителите си с кратката дума yo, отнема на Ор Арбел 8 часа. Само за няколко седмици, приложението става хит в AppStore и лидер в продажбите в световен мащаб. Скоро Арбел получава много бизнес предложения и подобрява приложението си. И макар че приложението не съществува дълго време, то помага на създателя му да спечели повече от 1,5 милиона долара.

Космически SMS

Преди повече от 10 години двама британски студенти измислят идея да правят пари, като изпращат съобщения в Космоса. Те твърдяха, че са успели да създадат специално радиомагнитно устройство, което може да изпраща съобщения директно в Космоса. Така че хората, които искаха да споделят своето послание с Вселената, трябваше да се обадят на специален номер, да оставят кратко съобщение и да платят за услугата. Разбира се, нямаше доказателства, че съобщенията наистина са били изпратени, но учениците са спечелили $ 1,000,000 с идеята си.

Проектът приключва доста бързо, но оттогава много подобни компании са създадени по целия свят със същия тип идеи, които печелят не малко пари.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниСоциални грижиЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиЛюбопитно