Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Силната жена не се интересува от тези 5 неща

Силната жена не се интересува от тези 5 неща

Силната жена не се интересува от тези 5 неща - изображение

Вероятно всички взимаме твърде на сериозно себе си и живота, който живеем. Повечето от нещата, за които се тревожим през голяма част от деня, всъщност нямат толкова голямо значение. Поставяйки ги до други по-мащабни проблеми, осъзнаваме колко незначителни са дребните грижи.

Именно тези дребни грижи често нарушават спокойствието ни и дори затварят очите ни за радостта и смислените неща, които ни заобикалят.

Има една прослойка от жени, които рядко се концентрират върху дребнотемието. Те са умни, уверени в себе си и амбициозни. Те нямат време за маловажни неща. Чудите се кои са те? Това са силните жени. А ето и дреболиите, на които една истински силна и умна жена никога не би обърнала внимание.

Тя не се интересува от мнението на хората

„Не ме вълнува какво мислите за мен. Аз не мисля за вас изобщо.“ Коко Шанел

Ако се интересувате от мнението на околните за вас, значи вие живеете за това мнение, а не за себе си. Качеството ви на живот обаче може да се съизмерва само според личните ви възгледи и разбирания и никога по нечии други.

Затова приемайте и уважавайте себе си, а на всички останали обърнете гръб, нека си говорят.

Около една силна жена винаги се формира един кръг от интриги и лъжи, но тя знае, че това се поражда само и единствено от завистници.

Не иска винаги да е права

За човек с отворен ум не е най-важното винаги да бъде прав. Как би се научил на нещо ново, ако не се вслушва и не се опитва да разбере отсрещния човек.

Силната и умна жена осъзнава, че е невъзможно да е наясно с всичко. Тя винаги би предпочела да тушира егото си в случай на спор, за да излезе наяве истината, а не инатът на спорещите.

Перфектното тяло никога не е основна цел

Спортът и диетата за нея са просто за по-добро здравословно състояние. Защо, по дяволите, да гони нечии чужди идеали, щом може просто да се радва на своето тяло такова, каквото е. Умната жена знае, че всеки човек е различен. Тази отличителна външност прави хората красиви по свой собствен уникален начин. Затова и тя приема себе си с всички свои несъвършенства.

Не се води по модни тенденции

  • "Не носете панталон с шарки, ако имате едри бедра."
  • "Не обличайте къси потници, ако нямате релефна коремна преса."
  • "Не носете тъмни цветове през лятото."

Защо изобщо трябва да се спазват тези абсурдни правила. Ако ти харесва, облечи го.
Силната жена има самочувствие и отличителен стил. Тя не се води по модни правила и тенденции. Тя избира дрехите си според собственото си усещане за стил.

Не се вълнува от лайковете в социалните мрежи

Запитайте себе си какво наистина е значението на стоте харесвания под последната ви публикация. Абсолютно никакво, нали? Вероятно част от хората, които са я харесали, в действителност дори не могат да ви понасят.

Защо тогава да прекарвате толкова време в снимки и да влагате огромно количество енергия за публикации, щом виртуалните харесвания не ви носят абсолютно нищо.

Една силна жена не се интересува от тези неща. Тя може и да споделя в социалните мрежи, но ги ползва предимно за комуникация с хората, а не като извор за подхранване на самочувствието.

Спрете ли да се съсредоточавате върху тези 5 неща, ще направите и първата си стъпка към по-спокоен и по-щастлив живот, а с това ще се приближите и много повече до статута на силна и умна жена.

Редактор: Милена Минчева

Източник: ideapod.com

Снимки: unsplash.com

Още по темата:

5.0, 6 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСпортПсихологияЛюбопитноСнимкиРецептиХранене при...ЛеченияЗдравни съветиСоциални грижиТестовеНовиниАлт. медицинаПатологияФизиологияИсторияОрганизацииАнкетиДиетиКлинични пътекиНормативни актовеСпециалистиБотаника