Рецептата за гуакамоле на бучки на Джак Уайт
Ако искате да съблазните Джак Уайт, пригответе му гуакамоле! Момент, не бързайте – трябва да се придържате към точно определена рецепта – неговата, в която изрично се подчертава да не се търси прекалено фина консистенция. Тъкмо обратното – ако не е на бучки, яжте си го сами. Също така е важно гуакамолето да бъде прясно и зелено на цвят – оставите ли го да покафенее, все едно нищо не сте направили.
За всичките тези детайли трябва да благодарите на Университета в Оклахома, а не на Джак Уайт, който е много конкретен относно претенциите си, но само в писмен вид – в официалния тур райдър (документ с изисквания), разпращан от мениджмънта му към концертните промоутъри, с които се договарят. Уайт и бандата му свириха там на 2 февруари, след което организаторите разпространиха копие от контракта в google docs, за да бъдат зачеркнати от щаба на Джак Уайт като партньори, с които биха работили и занапред. От документа става ясно, че началният час на шоуто на Уайт и компания е бил 21:00, а подходящият момент за поднасяне на така приготвеното гуакамоле в бекстейджа (зад сцената) – около 17:00 часа.
И така, запретвайте ръкави и пригответе гуакамоле на бучки а-ла Джак Уайт, следвайки следната рецепта (вж предпредпоследната страница в pdf документа). Можете да сервирате още пушена сьомга, пилешки крилца, тортила чипс, хумус и йогурт – така го предпочита Джак. За пиене – свежо смути, вино или шампанско.
- 8 големи плода зряло авокадо Хаас, нарязани на големи парчета (най-напред плода се срязва по дължина на две половини, костилката, която всъщност е семка, се отстранява, НО НЕ СЕ ИЗХВЪРЛЯ, след това двете половини се нарязват на кубчета с нож за масло с 3-4 надлъжни и 3-4 разреза по ширина, накрая изстъргвате кубчетата с лъжица и ги поставяте в подходяща купа)
- 4 добре узрели домата (нарязани на кубчета)
- 1-2 глави стар лук, нарязан на стино
- 1 връзка магданоз, нарязан на ситно
- 4 люти чушки серано (почистени от семките и нарязани)
- 1 лайм
- Сол и черен пипер на вкус
Смесете всички съставки в купата като внимавате авокадото да не се разкашка прекалено – идеята е плодът да остане на едри части. Обелете костилките (семките) и ги добавете към сместа. Изцедете лимона и го излейте най-отгоре, така че да покрие цялата повърхност на гуакамолето. Костилките и лимоновият сок ще запазят добрия вид на консистенцията по-дълго. Покрийте пюрето с фолио и съхранявайте в хладилник, докато дойде моментът да сервирате.
СТАТИЯТА е свързана към
- За свободното време
- Любопитно и забавно
- Как да съхраним гуакамоле сос свеж за по-дълго?
- Гуакамоле
- Съхранете гуакамоле соса свеж за по-дълго с вода
- Сос Гуакамоле с лук и чесън
- Тостери с гуакамоле и бял боб
- Гуакамоле с печен чесън и авокадо
- Гуакамоле от авокадо с манго и нар
- Сос Гуакамоле с печена царевица
- Гуакамоле с козе сирене и див лук
- Гуакамоле с чесън и спирулина
Коментари към Рецептата за гуакамоле на бучки на Джак Уайт