Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя Преражданията - пътищата към минали животи

Преражданията - пътищата към минали животи

Преражданията -  пътищата към минали животи  - изображение

Идеята, че хората се раждат и прераждат след смъртта си, че всички ние имаме минали животи, датира отпреди 3000 години. Дискусиите по темата могат да бъдат открити в древните традиции на Индия, Гърция и келтските друиди, а прераждането е обща тема сред философиите от Новата епоха.

Онези, които вярват в прераждането, са на мнение, че в мечтите, тялото и душата на човек, могат да бъдат открити „улики“ за миналото.

Следващите психологически, емоционални и физически явления могат да съдържат намеци за това, което някога сме били. Ето кои са те!

Дежавю

Повечето от вас са изпитали внезапно, изненадващо чувство, че събитие, което преживяваме, се е случило с нас точно по същия начин.
Въпреки, че учените и психиатрите настояват, че има неврологични обяснения за тези явления, други смятат, че тези странни чувства могат да бъдат неясни, скорошни спомени от отминал живот.

Необичайни спомени

Едно момиче има "спомени" от детски събития, за които родителите й знаят, че никога не са се случили. Дали тези спомени са детска фантазия? Или си спомня нещо, което й се е случило, преди да се роди в този живот? Човешката памет е изпълнена с грешки и несъответствия. Въпросът е: спомен за памет ли е или памет от минал живот? Когато анализирате тези спомени, потърсете детайли като адреси или забележителности, които можете да изследвате. Такива реални улики могат да доведат до просветление от минал живот.

Мечти и кошмари

Спомените за минали животи могат да се проявят и като повтарящи се сънища и кошмари. Хората, които се появяват редовно във вашите сънища, може да са имали специална връзка с вас в друг живот. По същия начин кошмарите могат да бъдат отражения на травми от другия живот, които са се вкопчили в нашите души и ни преследват в съня.

Страхове и фобии

За хората е полезно да имат страхове за неща, които са опасни, но много хора изпитват фобии, които са напълно ирационални. Страх от вода, птици, определени числа, огледала, растения, специфични цветове. Списъкът продължава до безкрай. За тези, които вярват в прераждането, тези страхове могат да бъдат пренесени от предишен живот. Страхът от вода може да показва травма от другия живот, например. Може би там вие сте умрели от удавяне.

Афинитет към непознати култури

Вероятно познавате човек, който е роден и израснал в Съединените щати, но е пламенен англофил. Някои от тези интереси могат да бъдат просто исторически. Но те също могат да предполагат, че в миналият живот човекът е живял в далечна земя. Тези интереси могат да бъдат изследвани по-нататък чрез пътуване, език, литература и научни изследвания.

Страсти

Както и при афинитета към непознати култури, силните страсти могат да бъдат доказателство за прераждане. За да се изясни, това не е обикновен интерес към градинарство или фотография, например. Почти всеки има такива страсти. За да се издигнат до нивото на превъплъщение, тези интереси трябва да бъдат толкова силни, че да бъдат почти непреодолими. Помислете за дърводелеца, който прекарва дълги часове в магазина всеки ден или колекционерът карти, който се стреми да намери всяка последна карта на едно място. Тези видове поведение могат да бъдат доказателство за предишен живот.

Неизяснима болка

Имате ли болки и травми, които нямат медицинско обяснение? Може да бъдете сочен за хипохондрик. Или тези усещания могат да бъдат проявления на страдание, които преживявате в едно предишно съществуване. Ако болката влияе на ежедневните ви дейности, говорете с лекар за това, или ако вече сте направили това, без полза, опитайте се да получите второ мнение.

Рождени белези

Рождените белези са изтъквани като доказателство за прераждането. Един често цитиран случай е изследван през 60-те години от психиатър от университета във Вирджиния, наречен Иън Стивънсън. Индийско момче твърди, че си спомня за живота на човек на име Маха Рам, който бил убит с пушка - застрелян от близко разстояние. Това момче има множество рождени белези в центъра на гърдите му, които изглеждат като че ли биха могли да съответстват на раните от куршум.

Истинско ли е?

Има доказани медицински, психологически и социални обяснения за всеки от гореспоменатите явления, а опитът ви с някое от тях не означава непременно, че те могат да бъдат приписани на минал живот. Но за тези, които вярват в прераждането, тези преживявания могат да бъдат по-значими.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: thoughtcatalog.com

Снимки: furilia.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Категория