Начало Лайфстайл Интимно 18+ Презервативи от агнешка кожа – да или не

Презервативи от агнешка кожа – да или не

Презервативи от агнешка кожа – да или не - изображение

Презервативи от агнешка кожа? Звучи ви странно или смешно, но те са факт. Кондомите са направени от червото на агне и са естествен животински продукт. Но ако си мислите, че това е някаква иновация, то грешите.

презерватив от агнешка кожа

В миналото в Китай презервативите са се правели от намаслена копринена тъкан или от агнешки черва. В Япония кондоми се произвеждали от черупки на костенурки или животински рога.

Кондомите от животински черва започват да се произвеждат през 1900 година. Те се продавали в кръчмите, аптеките, магазините, откритите пазари и театрите на цяла Европа и Русия. Доказателство за първата проверка на качеството на презервативите е открита през 1774 година в мемоарите на Джакомо Казанова. 

Защо днес хората ги използват и доколко те са ефективни?Отговорът на този въпрос е "да" и "не" в зависимост от това какво е определението "ефективно" за всеки конкретен човек.

Не за болести, предавани по полов път: За разлика от други кондоми, естествените презервативи от агнешка кожа не са ефективни при предотвратяването на инфекции, предавани по полов път, защото те имат много малки пори (или дупки). Вирусите и бактериите, които могат да причинят полово предавани инфекции, все още могат да навлязат в тези пори. Това може да ви изложи на риск.

Да, за контрацепция: Презервативите от агнешка кожа са също толкова ефективни за контрацепция, колкото други видове кондоми и се използват по същия начин. Въпреки че имат микроскопични дупчици, те са прекалено малки, за да преминат през тях сперматозоидите. Подобно на латексните предпазни средства, те "държат" мъжките полови клетки, където трябва да бъдат, а именно вътре в презерватива.

Защо да използваме презервативи от агнешка кожа?

презерватив от агнешка кожа

Мъжете, които ги използват споделят, че те са по-тънки, издръжливи и им носят цялостна наслада от секса, отколкото латексовите кондоми.

Много представители на мъжкия пол разкриват, че почти не могат да ги усетят и по-този начин изпитват максимално удоволствие от секса. Презервативите от агнешка кожа са най-близкото нещо до това да не използвате предпазни средства. 

Какви са недостатъците им?

  • Те са най-скъпите презервативи, които се продават на пазара. Това се дължи на факта, че те са направени от животински продукт, което води до това да не се произвеждат масово.
  • Естествените презервативи от агнешка кожа не са толкова еластични, колкото латексовите.
  • Препоръчително е тези кондоми да се използват от моногамни двойки, за да се минимизират болестите, предавани по полов път.
  • Някои мъже споделят, че презервативите от агнешка кожа не са много "привлекателни" и изглеждат странно, а други разкриват, че не харесват тяхната миризма.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: verywell.com

Снимки: customcondomsfactory.com 

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиИсторияЛайфстайлЛюбопитноПсихологияЛеченияПроизводителиНовиниЗдравни съвети