Начало Лайфстайл За свободното време Фреш наука Предизвикателни въпроси за кандидатстване в Оксфордския университет. Как ще отговорите?

Предизвикателни въпроси за кандидатстване в Оксфордския университет. Как ще отговорите?

Предизвикателни въпроси за кандидатстване в Оксфордския университет. Как ще отговорите? - изображение

Оксфордският университет е едно от най-добрите учебни заведения на тази планета. Неговите възпитаници включват имена като Ричард Докинс, Стивън Хокинг, Оскар Уайлд, Толкин и Тим Бърнърс-Лий. Не ни изненадва, че университет оспорва своите кандидати и е изключително селективен относно бъдещите си студенти.

Без съмнение, въпросите насърчават индивидуалното мислене. За да влезете в Оксфорд, важно е "как" мислите, а не какви са вашите реални знания.

Д-р Самина Кан, директор на студентския прием, счита всеки един от тези въпроси за интервю като възможност.

"Без значение какъв вид образование или възможности сте имали, интервюто е една възможност да покажете своя интерес и умения в избраната тема, тъй като не става дума за рецитиране на това, което вече знаем. Преподавателите желаят да дадат шанс на кандидатите да покажат истинските си способности и потенциал, което означава кандидатите да бъдат насърчавани да използват своите знания и да прилагат своето мислене към нови проблеми."

Нека да разгледаме някои от тези въпроси заедно:

1. Какво прави един роман или пиеса "политически?"

Това е въпрос, на който трябва да отговорите, ако бихте желали да учите съвременен френски.

2. Около 1 на 4 смъртни случая във Великобритания се дължи на някаква форма на рак, а във Филипините цифрата е само около 1 на 10. Кои фактори могат да стоят в основата на тази разлика?

Това е въпрос към кандидат-студентите по медицина.

3. Представете си стълба, облегната на вертикална стена с основата на земята. Средното стъпало на стълбата е боядисано в различен цвят от едната страна, така че можем да го видим, когато погледнем към стълбата от тази страна на стълбата. Каква е формата на следата, която средното стъпало оставя, когато стълбата падне на пода?

Този въпрос е насочен към кандидатите за Математическия факултет на Оксфорд.

4. Какво точно смятате, че включват обвиненията към някого?

Кандидатите за специалност политика, философия и икономика трябва да отговорят на този въпрос в интервюто.

5. Мащабно проучване показва, че по-възрастните братя и сестри последователно получават по-високи резултати на тестовете за интелигентност, отколкото по-младите братя и сестри. Защо това е така?

Този пример е насочен към бъдещите кандидат психолози.

Заключение:

Оксфордските интервюта довеждат следния цитат на ум.

Когато Айнщайн е бил попитан за скоростта на звука, той отговоря:

"[Не] нося такава информация в съзнанието си, тъй като тя е лесно достъпна в книгите. ... Стойността на университетското образование не е в изучаването на много факти, а в обучението на ума да мисли."

Източник: onedio.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОбразованиеНовиниИсторияНормативни актовеЛайфстайл